Grove, men barnevennlige rundstykker med kesam

Da var det jammen tomt i fryseren igjen, både de flettede rundstykkene og polarbrødene er allerede spist opp. Da er det ingen vei utenom litt mer baking (heldigvis). Denne gangen prøvde jeg meg på ekstra store rundstykker med kesam. Fullkornsmelet gir barnevennlig grovhet i rundstykkene, men vær oppmerksom på at det selges et utblandet fullkornshvetemel. Bruker du denne, må du tilpasse mengdene for å få rundstykkene grove. Denne porsjonen gir 20 ekstra store rundstykker, jeg satte dem tett i en langpanne for å korte ned stekeprosessen.


 

Ingredienser

100 g lettkokte havregryn

150 g fint sammalt hvete

150 g finmalt rugmel

400 g fullkornshvetemel (FIBRA)

300 g hvetemel

1 ts salt

1 pk fersk gjær

5 dl ekstra lett-melk

3 dl vann

2 dl kesam

2 ts honning

 

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, smuldre fersk gjær oppi. Varm opp melk, vann, kesam og honning til ca 35 grader. Bland alt sammen – og elt deigen i ca 10 minutter. Deretter setter du deigen til heving i ca 45 minutter. 


Når deigen er ferdig hevet, elter du den lett sammen på benken – og deler den inn i emner i ønsket størrelse. Jeg delte deigen i 20 emner a 100 g, men lag dem gjerne mindre.

Nå skal rundstykkene etterheve i ca 45 minutter. Så pensler du dem med egg eller vann (jeg brukte egg) – og “pynter” med frø. Jeg har brukt sesamfrø og valmuefrø. Rundstykkene skal stekes på 225 grader i 15 minutter.

#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker #grovt 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg