Knyttede frokostbrød – luksusrundstykker til søndagsfrokosten

Disse frokostbrødene er helt sinnsykt gode. Hovedgrunnen til det, er nok alt smøret (eller mer korrekt: margarinen). I dag var det bare lovord rundt frokostbordet fra de minste: “aldri smakt bedre ” og verdens beste”! Bak – og nyt! 

Ingredienser

1000 g hvetemel

175 g margarin

2 ts salt

3 dl ekstra lettmelk

3 dl vann

1 pk fersk gjær

 

Fremgangsmåte

Bland mel og salt i en bolle – og smuldre oppi den ferske gjæren.


 

Smelt smøret i en kjele, når det er smeltet – trekk kjelen til side og tilsett melk og vann. For meg var temperaturen på væsken helt perfekt, men ved behov kan du varme den litt (maks 37 grader).

Hell væsken i melet, bland deigen og la den elte i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i 30-45 minutter.


 

Når den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner (a 90 g).

Hvert emne triller du til en 15 ca lang pølse – og slår knute på den. Sett dem med god avstand på stekebrettet.

Dekk frokostbrødene med plast eller klede – og etterhev i 40 minutter (ta tiden fra første brett er ferdig).

Så pensler du dem med et pisket egg (dette bør være romtemperert) – og strør over valmuefrø.

Frokostbrødene stekes på 225 grader (hydrosteking) – i ca 13-15 minutter. Jeg pleier å steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal få for tykk stekeskorpe. De er selvfølgelig like gode etter en runde i frysen.


 

#bake #bakst #gjærbakst #rundsstykker

4 kommentarer

Siste innlegg