Kokosmakroner, to metoder – hvilken er best?

Nå er min favoritt i boks, så da er det på tide med mannens – altså kokosmakroner. Etter litt research fant jeg ut at det er to måter å lage kokosmakroner på – enten med utgangspunkt i en eggedosis eller så skal røren lages i kjele. Hva er så best? Eneste måten å finne ut det på – er å prøve begge og ha avstemning i heimen:) Det var ingen tvil om vinneren – det var varianten som lages i kjele – og aller best var de med sjokolade på bunn. På bildet er det de blekeste makronen.

Ingredienser til 10 kokosmakroner

2 eggehviter

100 g sukker

1/2 ts vaniljesukker

100 g kokosmasse

 

Fremgangsmåte

Først vispet jeg eggehvitene lett sammen i en kjele. Så blandet jeg inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse. 

Kjelen satt jeg på middels varme og rørte hele tiden langs bunnen. Blandingen skal ikke koke, men varmes opp i ca 10 minutter. 

Deigen setter du i små topper på bakebrettet. Bruk gjerne to t-skjeer – og hjelp litt til med hendene om nødvendig.

Makronene stekes midt i ovnen på 180 graderi ca. 10 minutter,  Avkjøl på rist.

Vil du ha sjokolade på bunn, smelter du kokesjokolade i vannbad. Pass på at det ikke er glipe mellom bollen og kjelen – da får du damp i sjokoladen.

Dypp hver makron i sjokoladen, legg dem opp ned på et fat – og avkjøl i kjøleskap.

 

 

#bake #bakst #jul #julebakst #kokosmakroner #kokos

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg