Tomt for pepperkakedeig på butikken – ikke fortvil, her får du vite hvordan du lager den selv:)

Nå i disse priskrig-tider, er i hvert fall min nærbutikk tom for ferdig pepperkakedeig. Jeg tenkte jeg skulle sammenlikne hjemmelaget med ferdigkjøpt – men nå ser det ikke ut som om jeg får tak i noe ferdig. Muligens er det like greit… Pepperkakedeigen er ikke vanskelig å lage – har laget den en gang tidligere her på bloggen, du kan lese innlegget her. Har justert kryddermengden noe – da jeg bruker måleskje. Bruker du vanlig teskje, bør du oppjustere kryddermengden med ca 1/4.

 

Ingredienser

125 g smør 
125 g lys sirup
2 egg
135 g sukker
450 g hvetemel
1/4 ts finmalt pepper
1/2 ts ingefær
1 1/2 ts kardemomme 
1 1/4 ts hornsalt
1 ts kanel 

1/4 ts malt nellik

Fremgangsmåte

Først smelter du sammen smør og sirup, avkjøl blandingen til den er lunken, tar ca en halvtime.

Piske egg og sukker til eggedosis. Når eggedosisen er tykk og god – tilsetter du smør/sirup-blandingen. 

Når det er blandet fint sammen, blander du alt krydderet med et par spiseskjeer av melet – og sikter det inn i røren. Resten av melet sikter du i deigen i flere omganger. Deigen skal fortsatt være litt klissete. Smør en bolle med litt smør, putt deigen oppi og sett den kaldt. Der bør den stå minst 12 timer. 

 

#pepperkaker #bake #bakst #julebakst #jul #pepperkakedeig

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg