Karamellfudge – finnes ikke mye som er bedre enn det…

Fløtekarameller er veldig godt – men de slår ikke karmellfudge. Har elsket disse karamellene siden jeg fant dem på bloggen til Ida Gran-Jansen i fjor. Dette er nesten hennes oppskrift, bare noen små justeringer. Denne gangen har jeg også gitt noen et tynt lag med melkesjokolade – det var ikke dumt:)

Ingredienser

150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 ts lys sirup
2 klyper Maldonsalt
1/4 ts vaniljesukker
frøene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade
50 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Her anbefaler jeg at du måler opp alle ingrediensene og finhakker sjokoladen før du begynner. Hvis ikke du rører nok i fudgen, kan den skille seg…

Margarinen smelter du i en kjele. Tilsett sukker, vaniljesukker, vaniljefrø og salt – og rør litt. Tilsett så den kondenserte melken. Søt, kondensert melk får du billigst på innvandrerbutikker – de har den på noen store matbutikker også, men der koster boksen ofte mer en dobbelt så mye…

Kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Sett ned varmen og la karamellen småkoke i 10-15 minutter mens du rører jevnlig, den er ferdig når karamellen tykner. Når karamellen er ferdig – trekker du kjelen til siden og tilsetter den finhakkede sjokoladen. Rør til all sjokoladen er oppløst. Hell karamellen i en form kledd med bakepapir (ca 20 x 20 cm). Sett fudgen i kjøleskapet til den stivner – eller til du ikke klarer å vente lenger.

Når karamellfudgden er kald, kan du smelte litt melkesjokolade i vannbad – og smøre tynt på med en slikkepott. 50 g er nok til halvparten av fudgen. 

Del i passende biter – og oppbevar i kjøleskap.

 

#fudge #karameller #spiseligegaver #julebakst #søtt #jule 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg