Barnefavoritten – sjokoladekake i langpanne med alt på

I disse avslutningstider, kan jo ikk en nyoppstartet bakeblogger som meg å unngå å benytte muligheten til å bake en kake. Barn er som regel et takknemmelig publikum også:) For sikkerhets skyld har jeg pyntet kaka med mye godt, så da burde den falle i smak. Jeg har valgt å prøve ut Ida Gran-Jansens oppskrift, og jeg må innrømme at jeg ikke har smakt den (vanskelig å tjuvsmake med en langpannekake) – men jeg pleier å være veldig fornøyd med hennes oppskrifter, i tillegg har jeg prøvsmakt både røre og glasur:)

Ingredienser til sjokoladekake

600 g hvetemel
400 g sukker
300 g smør
50 g mørk sjokolade
3 dl melk
5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker

Ingredienser til glasur

140 g margarin
4 ss kaffe
1 ss bakekakao
500 g melis
5 romdråper

Først pisker du egg og sukker til en tykk og hvit eggedosis. 

Smelt smøret i en kjele. Når smøret er smeltet, trekker du kjelen av platen og tilsetter sjokoladen. Rør til sjokoladen er smeltet – tilsett så melken.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.

Bland så melblanding og smørblandingen vekselvis inn i eggedosises. Bland godt til du har en jevn og fin røre.

Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt. Kaken stekes midt i ovnen i 25 minutter på 200 grader.

Mens kaken stekes, lager du glasuren – den skal fordeles over kaken med en gang den kommer ut av ovnen.

Glasuren lager du i en kjele. Smelt smøret og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt så glasuren blir glatt og fin. Trekk den av platen og la den stå til kaken er ferdig.

Når kaken er ferdig, heller du over glasuren og fordeler den jevnt. Så pynter du med det som du liker – jeg har brukt tutti-frutti-strøssel, små sølvperler, seigmenn og nonstop. De minste i familien var i hvert fall veldig fornøyde med utseende – så blir det spennende å høre om den faller i smak på klassefesten i morra!

#sjokolade #bake #sjokoladekake #barnevennlig #barn #langpannekake

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg