Fudge er jo bare helt fantastisk – denne gangen har jeg laget en sjokoladefudge

Med den store interessen det har vært for fudge her på bloggen min, ble jeg nødt til å prøve meg på en variant til. Da var det bare å tenke på hva jeg liker nest best etter karamell – jo sjokolade, og hva er neste nøtt på favorittlista – jo valnøtt. Så, da ble det det…

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 klyper Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
40 g hvit sjokolade
60 g mørk sjokolade

Fyll
60 g grovhakkede valnøtter
40 g Melkesjokolade

Topping
30 g hakkede valnøtter
1 klype Maldonsalt
sjokoladespon av mørk sjokolade

 

Fremgangsmåte
Først måler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping – og kle en form på ca 23×23 cm med bakepapir.

Nøttene som skal på i karamellen grovhakker du. De som skal på toppen, hakker du litt finere. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel som du skraper av en sjokoladeplate/stripe med.

Da er du klar til å lage karamellen. Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt, vaniljefrøene og den kondenserte melken. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Du merker at den er ferdig når den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite og mørke sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. I neste trekk må du være kjapp. Tilsett fyllet (grovhakket sjokolade og grovhakkede nøtter) og rør raskt rundt en gang eller to – og hell den i formen. Massen tykner veldig når du tilsetter fyllet.

Fordel de hakkede valnøttene, sjokoladesponet og Maldon-saltet jevnt over karamellen. Trykk nøttene forsiktig nedi massen.

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling – og glede seg til å smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.

#valnøtter #fugde #sjokolade #sjokoladefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg