Vaniljefudge med salte pistasjenøtter og lys sjokolade, med andre ord fudge igjen…

Siden jeg rett og slett ga den forrige fudgen med pistasjenøtter i førjulsgave til meg selv, ble jeg nødt til å lage en ny ladning til å legge under juletreet. Denne er bare så god at andre må få smake. Denne gangen fikk jeg ikke kjøpt usaltede nøtter, men kjøpte en pose i matbutikken med skall (150 g). Litt kjedelig å rense skallene, men har du som jeg en snill mann, ordner det seg ganske lett:) Jeg har justert oppskriften noe i forhold til saltmengde og nøttemengde – siden det rett og slett ikke var mer nøtter i posen. Synes karamellene ble knallgode med salte nøtter også jeg – jammen bra at man må renskjære karamellen før man deler de opp i mindre biter;)

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
1 klype Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade

Fyll
60 g pistasjenøtter
40 g lys sjokolade

Topping
15 g pistasjnøtter
sjokoladespon av hvit sjokolade

Fremgangsmåte
Først måler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping – og kle en form på ca 23×23 cm med bakepapir.

De saltede og ristede nøttene er litt hardere enn de usaltene, så i denne karamellen må du grovhakke nøttene til fyllet – bare så hver nøtt er delt i to.

Nøttene som skal på toppen, finhakker du. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel til å skrape langs siden av en hel sjokoladeplate/stripe

Da er du klar til å lage karamellen. Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt, vaniljefrøene og den kondenserte melken. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Du merker at den er ferdig når den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. I neste trekk må du være kjapp. Tilsett fyllet (sjokolade og nøtter) og rør raskt rundt en gang eller to – og hell den i formen. Massen tykner veldig når du tilsetter fyllet.

Fordel de finhakkede pistasjnøttene og  sjokoladesponet  jevnt over karamellen. 

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling – og glede seg til å smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.

#pistasjnøtter #fugde #vaniljefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg