For meg er bakebloggen som små biter av skyene…

Så ble det jul i år også, selv om ingenting ble som planlagt. Det gjør jo gjerne ikke det… Jeg er en juleelsker og ønsker å fylle desember med all slags julesysler som julegrantenninger, julekonserter, julekino, juleverksted, julemarkeder og julebakst. I år satte helsen bremsen på, eller kanskje rettere sagt, håndbrekket på. Så i år ble det veldig lite av alt – unntatt julebakst.

Vi snakker så ofte om at det er i motbakke det går oppover, at det er av motstand man blir sterk, det kunne tross alt vært mye verre og man får ikke mer enn man tåler. Og ja da, man blir sterk, men nå tror jeg egentlig jeg er sterk nok. Jeg vet at det kunne vært verre, men noen dager er dette ille nok. Og så tror jeg at grensen min for hva jeg kan tåle snart er nådd… Men kjempe, det skal jeg! Forhåpentligvis for å komme tilbake dit jeg var – og blir jeg ikke helt frisk, skal jeg kjempe for å leve med det også. 

Men noen dager, som denne julemorgenen, skulle jeg så inderlig ønske at jeg slapp å kjempe – at det kom en medgangsbølge som tok meg med – sånn at jeg kunne drive med strømmen for en gangs skyld. Eller kanskje aller helst skulle jeg sitte på med noen skyer et lite stykke, gjerne av det rosa slaget.

Bakebloggen har for meg blitt noen små lyserosa biter av denne skyen. Tiden jeg bruker på baking er blitt et pusterom, et sted da jeg kan være meg og strekke til. Det er så godt å kunne bruke tid på noe som andre setter pris på og gir tilbakemeldinger på. Selvfølgelig er det meningsfullt og fint å være mamma og kone også, misforstå meg ikke – men jeg trenger noe som er bare meg.

Så denne julen ønsker jeg mest av alt, at på andre siden av den, venter en vind som støtter meg i ryggen inn i det neste året – og gjerne en tidevannsbølge eller en stor sky også. I mellomtiden gleder jeg meg til å tilbringe julen sammen med alle jeg er glad i – og så lover jeg å være takknemlig for alt jeg tross alt har. 

Ønsker deg av hele mitt hjerte en god og fredelig jul!

1 kommentar
  1. Så fint skrevet Runa. Jeg kjenner meg så godt igjen. Den vinden venter jeg på også og håper inderlig at den kommer for oss begge i 2016. Jeg tror også jeg er mer enn sterk nok nå. Det du har med bloggen din er virkelig fint og den er artig å følge 🙂 Stor klem til deg med ønsket om at du får den vinden i 2016

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg