Peanøttfudge med peanøttsjokolade – høres ut som en god idé:)

I går fikk jeg en stor pose av min favorittsjokolade – Reeses pieces, som er peanøttsmør med knasende, drasjert sjokoladeskall. De er (u)heldigvis ikke så lett å få tak i her i Norge, men noen Deli de Luca selger dem rådyrt i små poser. Før jul hadde jeg planer om å lage Ida Gran-Jansens peanøttfudge (les innlegget her), men kom aldri så langt. Synes kombinasjonen med min favorittsjokolade høres såpass bra ut at den måtte prøves ut. Den slår ikke fudgen med pistasjnøtter, men god var den:)

Jeg fikk ikke tak i peanøttsmør uten biter – og glasset var litt mindre enn i den opprinnelige oppskriten, så har justert mengden noe.

Ingredienser

350 g melis
350 g peanøttsmør
135 g margarin
0,7 dl kremfløte
100 g Reeses Pieces
Maldonsalt

Fremgangsmåte

Hell melisen i en bolle, kle en form på ca 20 x 20 cm med bakepapir og grovhakk sjokoladen.

Ta kremfløte, peanøttsmør og margarin i en kjele – og kok opp. Hvis du som jeg, ikke får tak i peanøttsmør uten biter – bruker du stavmikser når alt er smeltet og så koker du opp blandingen etterpå.

Hell blandingen over melisen og rør godt så alt blander seg. Blandingen stivner ganske raskt, så det er lurt å arbeide hurtig. Bland inn 3/4 av den grovhakkede sjokoladen og fordel massen i formen. Strø resten av sjokoladen over og trykk den lett nedi massen. Knus en klype havsalt med fingrene og strø over.

Nå setter du massen kaldt i minst 4 timer før du skjærer den opp i biter. Fudgen oppbevarer du kaldt.

 

#fugde #peanøttfudge #peanøttsmør #reesespieces 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg