Festpyntet brownies med karamellsaus (og vaniljeis)

I dag skal vi i nyttårsselskap med 15 små og store gjester – og vi står for desserten. Da er jo det store spørsmålet – hva skal man finne på? Det er alltid noen som ikke liker eller tåler noe – så da blir det en noe som kan serveres sammen eller hver for seg, altså brownies med is og karamellsaus. Det er min vanlige brownie med melksjokoladeoppskrift – men har denne gangen brukt kun lys sjokolade som topping – sammen med masse glitrende strøssel. Heldigvis må man jo renskjære kaken litt når den er til fint – så da ble det litt å smake på for meg:)) Vaniljeisen har jeg laget så pent i en form i fyrsen, så den måtte jeg klare meg uten:) Så er det bare å håpe at det faller i smak hos store og små i kveld! 


Ingredienser
Brownies
425 sukker
90 g bakekakao
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 1/2 ts vaniljesukker
130 g hvetemel
100 g Melkesjokolade
225 g smør/margarin
4 egg 

Pynt
100 g lys kokesjokolade
Glitrende sukkerstrøssel

Karamellsaus
200 g sukker
100 g smør
2 dl fløte
2 klyper Maldonsalt

180 grader 25-30 minutter

 

Fremgangsmåte brownies

Sett stekeovnen på 180 grader og kle en form på 25 x 25 cm med bakepapir.

Så måler du opp og blander du alt det tørre i en bolle. Smelt smør/margarin.

Pisk eggene lett sammen i en bolle – du trenger ikke kjøkkenmaskin. Tilsett det tørre og det smeltede smøret

Bland sammen akkurat så lenge som til du har en jevn røre.

Hell røren i formen, fordel den jevnt og strø den hakkede sjokoladen oppå kaken og dryss på med det du har av spiselig glitter/sukkerstrøssel.

 

Stek kaken mitt i ovnen på 180 grader i ca 25-30 minutter, litt avhengig av hvor «bløt» du ønsker den. Under ser du hvordan den ble ferdig stekt.

Fremgangsmåte karamellsaus

Varm opp fløten til kokepunktet og trekk den til side.

Smelt sukkeret  på middels/høy varme i en vid kjele – ikke teflon (jeg måtte bytte underveis). Det tar litt tid før det begynner å smelte – men pass på at det ikke brenner seg. For å unngå krystallisering av sukkeret, skal du ikke begynne å røre før nesten alt sukkeret har smeltet. Du kan eventuelt vende litt på kjelen ved behov.

Når sukkeret er smeltet, tilsetter du smøret i biter og rør god til alt er smeltet. Så tilsetter du fløten i en tynn stråle mens du rører hele tiden.

Ha i salt og la karamellen koke i 2-3 minutter før du siler den over i en passende beholder og setter den til avkjøling (i romtemperatur). Blir den for tykk før servering – varmer du den opp litt til den får passe konsistens.

#brownies #melkesjokolade #sjokolade #karamell #saltkaramell #dessert #fest #nyttår

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg