Grove, eltefrie rundstykker – denne gangen hjemme på kjøkkenet

Disse rundstykkene var såpass stor suksess i familien, på tross av litt trøblete gassovn, så jeg tenkte jeg måtte prøve dem hjemme også. Denne gangen reduserte jeg oppskriften litt – så den passer til min muffinsform som tar 12 små rundstykker. I tillegg byttet jeg ut litt av det fine melet med grovere mel. Både heveprosessen og stekeprosessen gikk litt enklere hjemme enn i campingvogna – så nå ble de enda bedre synes nå jeg. Ideen har jeg fått hos #kvardagsmatno – hennes oppskrift finner du her.

Ingredienser

200 g hvetemel
100 g sammalt hvete grov
150 g sammalt hvete fin
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
3 dl vann

Fremgangsmåte

Ta alt det tørre i en bolle, tilsett kaldt/lunkent vann og rør deigen sammen med en sleiv. Temperaturen på vannet avgjør hevetiden, jeg gikk for 15-20 grader når den skulle stå i 12 timer. Dekk deigen med plast og la den stå på benken mens du sover skjønnhetssøvnen din:)

Neste dag tar du og deler opp et bakepapirark i 12 deler. Ta en kule deig med en isskje og legg midt på hver firkant og slipp den nedi muffinsformen. Når alle er ferdige – setter du stekeovnen på 250 grader og lar rundstykkene etterheve på benken i ca 15 minutter mens ovnen blir varm.

Så setter du muffinsbrettet i ovnen, skrur ned temperaturen til 225 grader og lar rundstykkene steke i ca 15 minutter.

Avkjøl gjerne litt på rist før servering – hvis du har tid og tålmodighet til det da:)

Det er lurt å spare på bakepapiret – for disse rundstykkene kommer du garantert til å lage igjen. 

#bake #bakst #gjærbakst #eltefrie #eltefritt #rundstykker #groverundstykker #grovt 

3 kommentarer

Siste innlegg