Firkløverkake med hasselnøttbunn

I dag har jeg laget en gammel familieklassiker som jeg ikke har laget på en stund. Jeg anbefaler deg å ta deg tid til å riste nøttene, men den blir god hvis du ikke gidder også. Kaken falt i smak hos både store og små i familien (og hos nabofamilien). Denne kaken er også veldig kjekk å fryse – så har du alltid noe raskt og godt å by uventede gjester på. Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
3 egg
275 g sukker
160 g hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
190 g nøttekjerner
90 g margarin

Glasur
4 ss helmelk
200 g Freia Firkløver
1 ss smør

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader. Smelt smøret – og trekk det til side og la det avkjøle seg mens du gjør det andre.

Så legger du hasselnøttene på et bakepapir på et brett og setter dem inn når ovnen er 180 grader.

Der skal de stå i 8-9 minutter – til skallet sprekker. 

Så legger du nøttene i et mørkt håndkle (lyse håndklær kan få flekker som ikke går vekk) og gnir av skallet.


 

Så maler du nøttene i en blender (jeg brukte en slik som hører til stavmikser). Pass på at du ikke kjører for lenge – da blir det smør…

Så pisker du egg og sukker til en tykk og hvit eggedosis – start på lav hastighet i noen minutter og øk hastigheten etterhvert. Mer om hvordan man lager en perfekt eggedosis kan du lese hos Anne Brith her.

Sikt inn mel og bakepulver – og rør det sammen på laveste hastighet.

Så tilsett du de malte nøttene og pisker videre på laveste hastighet (eller for hånd). Tilslutt tilsetter du det smeltede smøret i en tynn stråle. Rør sammen for hånd.

Hell røren i en springform. Jeg kler bunn og sider med bakepapir. Du kan bruke litt olje eller formfett for å enklere feste papiret på sidene. Velg størrelse på formen etter hva du har – eller hvor høy kake du ønsker. Jeg brukte 22′.

Stekes på 180 grader i 30-45 minutter – avhengig av størrelsen på formen. Sjekk med pinne om den er gjennomstekt. La kaken avkjøle på rist. Ramler kaken litt sammen på midten, kan du sette formen på hodet. 

Glasuren lager du med å finhakke sjokoladen. Så koker du opp melk og smør i en kjele. Hell den kokende væsken over sjokoladen – og la det smelte i et minutt før du rører til alt er smeltet og sjokoladen er blank og glatt. La den avkjøle seg i noen minutter før du heller den over kaka. Hell glasuren midt på kaken – så flyter den fint utover, hjelp eventuelt til med en slikkepott.

 

#bake #bakst #firkløver #hasselnøtter #nøttebunn #kos #kake

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg