Grove fletterundstykker med kesam

Noen dager passer det best å bake det enkle, som de eltefrie rundstykkene. I dag var det på tide med noe litt mer tidkrevende. Jeg har laget flettede rundstykker før, men har justert litt på oppskriften denne gangen. Det er ikke vanskelig å lage slike rundstykker, men det tar litt mer tid. Jeg har flettet med fire emner denne gangen. Denne deigen blir 18-20 rundstykker.

Ingredienser

375 g fullkornshvetemel
150 g finmalt rugmel
400 g hvetemel
1 ts salt
1 pk fersk gjær
6 dl ekstra lettmelk
1/2 beger mager kesam
1 ts honning

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Den fersken gjæren smuldrer du rett i melet. 

Melk, honning og kesam tar du i en kjele og lunker blandingen (ca 35 grader). 

Væsken helles i det tørre og deigen eltes i ca 10 minutter. 

Så samler du deigen og dekker den til med plast. La den heve i ca en time.

 

Når deigen er ferdig hevet, deler du den først i to. Legg gjerne den ene delen tilbake under plast – da flettingen tar litt tid og deigen kommer til å fortsette heveprosessen.

Så deler du deigen i emner på ca 80 gram. Jeg er skrekkelig dårlig på øyemål, så jeg bruker alltid vekt for å få rundstykkene nogenlunde jevne. 

Del så hvert emne i fire deler, samle de til en bolle og trill hver del ut til en liten pølse (ca 10 cm).

Fest pølsene i den ene enden, flett pølsene og brett endene under på begge sider. 

Etterhev rundstykkene under plast eller et kjøkkenhåndkle i ca 45 minutter (ta tiden fra første brettet er ferdig.)

Jeg liker best å pensle rundstykkene med egg for fargens skyld, men det er ikke nødvendig. 

Rundstykkene stekes i ca 12 minutter på 225 grader på nest nederste rille (gjerne hydrosteking). Avkjøl rundstykkene på rist. 

#bake #rundstykker #bakst #grov #flette #gjærbakst #kesam

4 kommentarer

Siste innlegg