Hjertemakroner fylt med sjokolade og salte mandler

Etter gårsdagens to mislykkede forsøk på å lage makroner basert på italiensk marengs, valgte jeg i dag å bruke oppskriften jeg har laget tidligere. Har selvfølgelig ikke gitt opp, men jeg får prøve mer en annen gang. Jeg lyktes bedre med dem og nå har jeg noen søte fristelser på lur til helgen. Siden makroner er nokså søte, synes jeg de smaker best med salt fyll. Håper du lar deg inspirere til å prøve, enten du har laget makroner tidligere eller ikke:)

Ingredienser
55 g eggehvite
90 g melis
65 g mandelmel
2 ss sukker

Sjokoladefyll
100 g Melkesjokolade med Walters mandler
0,5 dl fløte
1 klype Maldonsalt

 

Fremgangsmåte

Før du begynner gjør du klart en silikonmatte eller et bakeark. Jeg bruker mal for å få hjertene litt like. Malen er laget med å tegne rundt en fem-krone med en tusj på et hvitt papir. Papiret legger jeg under matta/arket – og kan brukes mange ganger. 

Nå blander du mandelmel og melis i en bolle – og sikter melet sammen. Store klumper kaster du.

Romtempererte egg skilles i hviter og plommer. Eggehvitene piskes til det skummer, så tilsetter du sukkeret og pisker til du får en tykk og hvit marengs (ca 5 minutter). 

Tilsett rødfarge – du må bruke pulver eller spesiell matfarge. Vanlig konditorfarge inneholder for mye væske og ødelegger marengsen. 

Nå kommer det kritiske punktet. Mel/melisblandingen skal røres inn i marengsen med en slikkepott. Det skal blandes godt og til røren er passe tykk – og hva er så passe? Jeg har lest at røren skal være slik at den renner i en trekant ned fra slikkepotten. Jo mer du rører, jo tynnere blir røren. Blir den for tynn, blir makronene ødelagt. Du kan se videosnutter på nettet. Jeg måtte prøve meg fram et par ganger før jeg ble fornøyd – men mangler nok litt på den perfekte røren ennå.

Når du synes røren virker passe, tar du den over i en sprøytepose. Jeg setter posen i et høyt glass. For å unngå at røren renner ut, kan du stappe litt av posen ned i “tippen” først. Det drar du enkelt ut når du er klar for å sette makronene på brettet.

 
 

Sprøyt ut makronrøren i en V på bakematten. Bruk ringen som et utgangspunkt for å få dem i nogenlunde lik størrelse.


 

Når hjertene er ferdige, lar du de stå et minutt eller to før du drar silikonmatta over på stekebrettet (hvis du bruker bakepapir, anbefaler jeg å legge bakearket på stekebrettet før du lager hjertene.)

Slå hardt med hånden under stekebrettet et par ganger, for å få ut eventuelle luftbobler. Nå setter du makronene til tørking i 45-60 minutter. Det skal være en hinne på makronen slik at du kan ta forsiktig på dem. Har du knapt med tid, kan du varme ovnen til 150 grader, åpne ovnsdøren og sette stekebrettet på ovnsdøra.

Når du skal steke makronene, bør det være en bitteliten gløtt på døren. Legg et kjøkkenhåndkle i mellom for å få det til. Makronene skal stekes på 150 grader i ca 12 minutter. 

(slik ser de ut før og etter steking)

La makronene avkjøles på stekebrettet, men sett brettet oppå en rist. Sitter makronene fast når de er avkjølt, kan du sette stekebrettet et kvarter i frysen – det hjelper!

Fyllet lager du slik

Hakk opp sjokoladen i små biter, så små at du får hakket mandlene i sjokoladene slik at det ikke blir store biter i fyllet. 

Kok opp fløten og hell fløten over den hakkede sjokoladen. Dryss oppi en klype salt. Rør med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. 

Sett den kaldt en drøy time. Har den stått for lenge, kan du varme den forsiktig opp igjen.


 

Det enkleste er å bruke en sprøytepose til å legge fyllet i makronene. Du må ikke fylle makronene før de er helt kalde. 

Makronene kan oppbevares inntil 5 dager i kjøleskap, men jeg synes de er aller best etter en tur i frysen. De tiner veldig raskt, ca en halvtime i romtemperatur. Har du de i kjøleskap, bør du vente til dagen etter – for da smaker de best!

 

#makroner #hjertemakroner #saltsjokolade #kjærlighet #valentinesday #valentindagen

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg