Sprø cookies med sjokolade og nøtter

Hvem liker ikke cookies? De er kjekke å ha med på tur eller litt kveldskos. Hjemmelagde kjeks smaker selvfølgelig mye bedre enn de du kjøper. I tillegg slipper du unna palmeolje og annet herdet fett – og det er jo en bra ting. Håper du lar deg inspirere og friste. 

Ingredienser
240 g hvetemel
60 g havremel
130 g sukker
75 g karamellsaus
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
100 g hvit sjokolade
1 eggeplomme
1/3 dl vann
140 g margarin 
20 g pistasjenøtter
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Først rører du smør og sukkeret til det er godt blandet, men du trenger ikke røre det hvitt. Jeg bruker en K-visp i kjøkkenmaskinen min.

Bland mel, mel, bakepulver og salt i en bolle – og ta det i smør/sukkerblaningen. Rør det sammen til du får en smuldrete deig.

Tilsett eggeplomme, vann og karamellsaus og rør det sammen til det er godt blandet.

Tilslutt tilsetter du hakket sjokolade og nøtter. Det er ikke nødvendig, men jeg ristet hasselnøttene 8 minutter på 180 grader – og gned av skallet med et kjøkkenhåndkle.

Når alt er blandet, tar du deigen på et matpapir og samler den til en jevn remse.

Bruk matpapiret og samle deigen til en pølse. Så pakker du rullen inn i plastfolie og setter den en halvtime i fryseren. Da blir den fastere i formen og enklere å jobbe videre med.

Så kutter du pølsen i skiver med 1 cm tykkelse. Form dem til en runding med tommel og pekefinger.

Sett ovnen på 200 grader, når du setter kjeksen inn – skrur du ned temperaturen til 175 grader. De skal stekes i 12-15 minutter – avhengig av hvor store du har laget dem. Husk å sette opp temperaturen igjen og vent noen minutter før du setter inn neste brett. 

Kjeksene er myke når du tar dem av stekebrettet, men avkjøl dem på rist – så blir de sprø etterhvert.


 

#cookies #kjeks #bake #hasselnøtter #pistasjenøtter #kveldskos

4 kommentarer

Siste innlegg