Gulrotkake


Etter jeg så noen som lagde gulrotkake på Kakekrigen, fikk jeg så lyst på gulrotkake. Jeg er i grunn veldig fornøyd med min egen oppskrift, så jeg har brukt den. I dag har jeg bakt i “bake-it-easy” form, slik at den skal bli enklere å ta med seg på fjellet – så går det kanskje litt bedre enn med sjokoladekaka;) Håper du lar deg inspirere og friste!

Ingredienser
4 egg
275 g sukker
190 g hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
5 gulrøtter 
1,5 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
revet sitronskall av en halv sitron

Glasur
150 g kremost
190 g melis
75 g margarin
1 1/2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Først pisker du egg og sukker sammen til eggedosis. Pisk fem minutter på lav hastighet, før du pisker videre på høy hastighet i fem minutter til. Da skal eggedosisen være tykk og hvit.

I mens det pisker, skreller du gulrøttene og river dem. Jeg pleier å rive gulrøttene ganske grovt. Riv sitronskall oppi gulrøttene.

Bland sammen mel, natron, kanel, salt og vaniljesukker. Sikt det inn i eggedosisen og pisk det sammen akkurat så lenge at alt er blandet.

Skru ned på laveste hastighet og tilsett 1/3 av oljen og 1/3 av gulrøttene. Skru opp hastigheten litt til alt er blandet og gjenta prosessen til alt er blandet sammen.

Kaken steker du på 180 grader i 45-55 minutter (sjekk med en pinne om den er gjennomstekt). Avkjøl kaken på rist – den må være helt avkjølt før du har på glasuren.

Ta margarin og kremost ut av kjøleskapet minst en time før du skal lage glasuren. 

Du blander alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og pisker det med en ballongvisp. Start forsiktig til alt er blandet – så pisker du på maks hastighet til glasuren er helt glatt. Det tar 5-10 minutter. Stopp noen ganger innimellom og press flat smørklumper med en slikkepott før du fortsetter. 

Bre så glasuren jevnt over kaken. Jeg har laget et tynt lag på sidene og et litt tykkere lag på toppen av kaka. Tilslutt har jeg brukt en serveringsgaffel (stor gaffel) og laget struktur i glasuren. 

 

#gulrotkake #bake #bakst #gulrot 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg