Sjokoladeboller

I dag har jeg bakt boller med masse sjokolade til søsteren min. Sjokoladeboller er en av hennes favoritter og de skal jeg legge i frysen så hun kan får dem med hjem når hun kommer til helgen. I bollene har jeg brukt en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade – det er fordi melkesjokoladen gir en god smak til bollen – og kokesjokoladen smelter litt mindre – og gjør at du også får litt biter i bollen. Håper du lar deg friste og inspirere.

Ingredienser

450 g hvetemel
60 g sukker
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
2 dl Helmelk
1 egg + 1 egg til pensling
75 g margarin
100 g Melkesjokolade
50 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre og smuldre oppi gjæren.

Smelt smøret i en kjele og trekk kjelen til side. TIlsett melken og ett egg som du pisker inn. Det kan være lurt å ta egget i egen bolle først, for det er vanskelig å finne eggeskall i melken. Sjekk temperaturen, den skal være ca 35 grader.

Tilsett væsken i det tørre og la deigen elte på lav hastighet i 10 minutter. Øk hastigheten litt og la den elte videre i 5 minutter. Ta deigen ned av eltekroken og tilsett grovhakket sjokolade. Elt deigen litt til, bare akkurat så sjokoladen blir blandet inn i deigen. 

Dekk bollen med plast. Nå skal deigen heve til dobbelt størrelse – det tar mellom 60 og 90 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, deler du den i ti emner på 100 gram hver. Du må behandle vær bolle med forsiktighet, hvis ikke smelter sjokoladen – og da blir det veldig klissete. Prøv likevel å trille hvert emne så du får en glatt overflate.

Nå skal de etterheve i 30-45 minutter.

Så pensler du bollene med pisket egg og steker dem på 200 grader i ca 12 minutter.

Avkjøles på rist – og nyt bollene lunkne:)

Hvis du som jeg, skal fryse bollene, må de være helt avkjølt før du legger dem i frysen.


 

 #bake #boller #gjærbakst #bakst #sjokoladeboller #sjokolade #melkesjokolade 

2 kommentarer

Siste innlegg