Hjemmelaget havremel – enkelt og billig:)

Den siste tiden har jeg blitt veldig glad i den nøtteaktige smaken bakeverket får når man bruker havremel. Jeg synes ikke man får den samme effekten av å bruke hele havregryn. Jeg bruker blant annet havremel i polarbrød og havrerundstykker. Havremel har ikke samme egenskaper som hvetemel – og hever ikke. Det er derfor viktig at havremelet ikke utgjør mer enn 1/3 av melmengden.

Ferdig havremel får du i de fleste dagligvarebutikker, men det er ganske dyrt. Derfor har jeg bestemt meg for å begynne å lage havremel selv. Det var veldig enkelt!  Ved å bruke en blender (av den typen som tilhører stavmikser) og kjøre havregrynene i et par minutter – fikk jeg fint havremel. Dette kommer jeg til å spare endel penger på. Nå skal det sies at jeg ikke har gjort en skikkelig baketest på det hjemmelagde havremelet – men det skal jeg gjøre veldig snart!

Håper du lærte noe nytt i dag du også:) Ha en fin dag!

Runa:)

 

#havre #havremel #hjemmelaget #polarbrød #havrerundstykker #bake #bakst

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg