Jeg trenger hjelp!

Jeg får bare ikke til å lage italiensk marengs – så utrolig irriterende! Enten legger sukkerlaken legger seg bare i en klump langs kanten og i bunn – eller hvis jeg visper hardere – ender den i klumper rundt kanten. Ellers så sukrer hele sukkerlaken seg fordi jeg er for treg til å helle den oppi. Enden på visa er som regel at det er alt for lite marengs når jeg skal blande den inn i mandelmassen på makronene – og alt ender i vasken. Oppskriften er fra Kakekrigen, så det burde ikke være noe feil på den. Noen som har noen gode råd til meg? 

På forhånd tusen takk for hjelpen!

Runa:)

 

11 kommentarer
    1. Hei Runa! Jeg er ingen ekspert, men min bakevenninne sier:
      Tipper at det enten er feil temperatur på sukkerlaken, skal være 120 gr, eller at det helles i marengsen for fort, og rett oppi marengsen og ikke langs kanten på bollen.
      Også viktig at marengsen bare er halvstiv når laken helles oppi!
      Lykke til 🙂

    2. Hei Runa! Jeg er ingen ekspert,men min bakevenninne sier:
      Tipper at det enten er feil temperatur på sukkerlaken, skal være 120 gr, eller at det helles i marengsen for fort, og rett oppi marengsen og ikke langs kanten på bollen.
      Også viktig at marengsen bare er halvstiv når laken helles oppi!
      Lykke til 🙂

    3. Hei Runa. Italiensk marengs er ikke så vanskelig, men det finnes gode tips. Google italiensk marengs Lars Lian, da finner du en video der Lars gir noen gode råd. Jeg har prøvd denne og resultatet ble ble veldig bra 😊 Lykke til!

    4. Får du høy nok varme på sukkerlaken? Har du prøvd å koke sukkerlaken litt lenger til den er litt seig? Og kanskje piske marengsmassen over ett vannbad slik at den ikke sukrer seg?

    5. Cathrine Lund: Lurer på om jeg må dobbeltsjekke det med temperaturen, kanskje termometeret mitt er galt. Jeg heller det ned langs kanten, men problemet er at sukkeret stivner på veien – men kan prøve enda litt saktere. Takk for hjelpen!

    6. Søtmonsen ): Det skal jeg gjøre – og så skal jeg dobbeltsjekke med et annet termometer – heller det jo langs kanten, men det stivner liksom på veien ned… Skal også google den filmen Heidi viser til under her – så får jeg prøve igjen i morra. Skal ikke gi meg…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg