Nøttefudge

Nå syntes jeg det var på tide å lage fudge igjen – fudge smaker jo helt himmelsk! Denne gangen har jeg laget en variant med både pistasj- og pekannøtter – og som vanlig ble det sykt godt! Jeg kjøper nøttene på såkalt “invandrerbutikk” – der har de større kvanta til en rimeligere penge. Der får du også kjøpt søtet, kondensert melk for ca 25 kroner. De har det på noen dagligvarebutikker også – men der er det betraktelig dyrere. Håper du lar deg friste til å lage hjemmelaget helgesnop du også:)

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 klyper Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
80 g hvit sjokolade
50 g melkesjokolade

Fyll
40 g pistasjenøtter
40 g pekannøtter
20 g cashewnøtter

Topping
30 g pistasjnøtter
2 klyper Maldonsalt
sjokoladespon av mørk og hvit sjokolade

OBS. Jeg har brukt usaltede nøtter – så hvis du bruker saltede, anbefaler jeg å bruke mindre salt enn jeg har gjort. 

Fremgangsmåte

Først måler du opp alle ingrediensene – og kler en form på ca 23×23 cm med bakepapir.

Pistasjnøttene som skal i karamellen beholder du hele, men de som skal på toppen – grovhakker du. Pekannøttene må du også grovhakke. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel på siden av sjokoladen. 

Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt, vaniljefrøene og den kondenserte melken. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter mens du rører hyppig. Du merker at den er ferdig når den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen og melkesjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. Tilsett nøttene, bland de godt inn og hell karamellen i formen. 

Knus saltet med figrene og fordel jevnt over karamellen. Fordel så de grovhakkede pistasjnøttene. Bruk fingrene eller et redskap for å trykke de lett ned i karamellen. Til slutt fordeler du sjokoladesponet over det hele. 

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling i kjøleskap – det tar nok minimum et par timer (ja – jeg vet det er lenge å vente;))

Når fudgen er kald, deler du den i passende biter og oppbevarer dem kaldt. 

#pistasjnøtter #fugde #vaniljefudge #kos #konfekt #bake #pekannøtter #nøttefudge

4 kommentarer

Siste innlegg