Alt du trenger å vite for å lage hjemmelagde polarbrød

Polarbrød er veldig godt – og omtrent det eneste som spises av brød her i huset. Hjemmelagde polarbrød er både sunnere og billigere – og her i huset er vi i hvert fall skjønt enige om at de er bedre også:) De er enkle å lage og tar relativt kort tid siden de ikke skal etterheve. Du kan bruke alle typer mel – og jeg har testet de fleste. Nederst i innlegget finner du lenker til fem forskjellige sammensetningene. Polarbrød har også fått en egen kategori på bloggen. Våre favoritter er nok de grove polarbrødene med havre og de grove polarbrødene med sammalt hvete – men alle er spist og godkjent hos resten av familien.

Jeg bruker fullkornshvetemel (FIBRA) i nesten alle oppskriftene. Det er ekstra finmalt sammalt hvete – dermed blir det veldig barnevennlig. Det må ikke forveksles med: hvetemel med fullkorn, som er hvetemel blandet med sammalt hvete. FIBRA fullkornshvetemel får du kjøpt på Kiwi og Meny. Det kan byttes ut med sammalt hvete med tilnærmet samme bakeresultat.

I tillegg bruker jeg en god del havremel. Det får du kjøpt på de aller fleste dagligvarebutikkene, men det kan du også lage enkelt selv av havregryn. Du kan lese alt om det i et eget blogginnlegg som du finner her

Det er viktig at du ikke steker polarbrødene for lenge – de skal være bleke og ikke ha stekeskorpe. Det er også viktig at du stabler polarbrødene i stabler på rist og lar dem avkjøles slik under et klede. Disse to tingene er viktig for at polarbrødene skal forbli myke og saftige. 

Polarbrødene er ypperlige å fryse ned. Jeg tiner dem på morgene i mikroovn på tinefunksjonen. Da blir de “ferskest”. Du kan også tine dem over natten eller i stekeovn.

Da håper jeg at du har fått vite alt du trenger for å lage dine egne polarbrød – jeg blir veldig overrasket om de ikke blir godt mottatt:) Lykke til!

Grove polarbrød med sammalt hvete

Grove polarbrød med havre

Halvgrove polarbrød med havre

Ekstra grove polarbrød

Grove polarbrød med rug

 

#polarbrød #sunt #hjemmelaget

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg