Grove fletterundstykker med havre og kesam

Noen ganger liker jeg å bake noe annet enn polarbrød – og disse fletterundstykkene er både pene å se på og smaker godt. Flettingen er ikke vanskelig – og jeg har tatt bilder av alle stegene, så du får det nok til! Rundstykkene har både godt med grovt mel og kesam – så de er absolutt av den sunne sorten også. Så håper jeg du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser

300 g fullkornshvetemel
300 g havremel
300 g hvetemel
1 ts salt
1 pk fersk gjær
6 dl ekstra lettmelk
1/2 beger kesam
1 ts honning
1 ss olje

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Den fersken gjæren smuldrer du rett i melet. 

Melk, honning, olje og kesam tar du i en kjele og lunker blandingen (ca 35 grader). 

Væsken helles i det tørre og deigen eltes i 10 minutter. Etterpå samler du deigen og lar den heve i 45-60 minutter.

 Når deigen er ferdig hevet, deler du den først i to. Legg gjerne den ene delen tilbake under plast – da flettingen tar litt tid og deigen kommer til å fortsette heveprosessen.

Så deler du deigen i emner på ca 80 gram. Jeg er skrekkelig dårlig på øyemål, så jeg bruker alltid vekt for å få rundstykkene nogenlunde jevne. 

Del så hvert emne i fire deler, samle de til en bolle og trill hver del ut til en liten pølse (ca 10 cm).

Fest pølsene i den ene enden, flett pølsene og brett endene under på begge sider. 

Etterhev rundstykkene under plast eller et kjøkkenhåndkle i ca 45 minutter (ta tiden fra første brettet er ferdig.)

Jeg liker best å pensle rundstykkene med egg for fargens skyld, men det er ikke nødvendig. 

Rundstykkene stekes midt i ovnen i 11-14 minutter på 225 grader – gjerne hydrosteking hvis du har. Avkjøl rundstykkene på rist. 

#bake #rundstykker #bakst #grov #flette #gjærbakst #kesam #havre

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg