Store muffins med blåbær og bringebær

Saftige bærmuffins er utrolig godt – det hadde jeg helt glemt. Fikk tips om dette i forbindelse med 17.mai-baksten, men måtte konkludere med at bærmuffins må være store – i hvert fall etter min smak. Så – da får de ikke være med i 17.mai-forberedelsene mine. Kan selvfølgelig hende at du er uenig – så det er lov å lage dem i små former også. Utgangspunktet for oppskriften var en fra Ida Gran-Jansen, som du kan lese her. Men, jeg justerte den litt når jeg lagde dem andre gang.  Denne porsjonen er til ca 12 muffins – og de forsvinner fort:) Håper du lar deg inspirere og friste!

Ingredienser
100 g margarin
150 g sukker
1 egg
1 dl helmelk
0,5 dl kremfløte
250 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
250 g hvetemel
1/2 ts salt

100 g blåbær
80 g bringebær
1 ts maizena

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 220 grader.

Først rører du margarin og sukker til du får en hvit og luftis masse. Tilsett egget og bland sammen. Hell så i kremfløte og melk – da vil du sannsynligvis oppleve at massen skiller seg litt. Pisk det sammen først sakte – deretter på høy hastighet. Den vil beholde en litt kornete konsistens, men det retter seg når du tilsetter melet.

Blander sammen hvetemel, bakepulver, natron og salt i en egen bolle. Sikt dette over i røren og miks så det akkurat blander seg, men ikke lenger. Jeg synes det var enklest å bruke en slikkepott til det.

Tilslutt blander du inn blåbærene. Jeg brukte frosne bær – så jeg blandet dem med litt maizenamel for at de ikke skulle klistre seg sammen så veldig. 

Jeg setter muffinsformene i et muffinsbrett (for små former) – for å unngå at de flyter for mye ut. Har du ikke det – kan du bruke to former (gjerne bare en billig hvit en).

Videre bruker jeg en isskje til å fylle muffinsformene. Jeg tok en kule i hver form, før jeg plasserte et stort bringebær i hver form. Deretter fylte jeg på med en isskje til. Tilslutt brukte jeg en skje for å jevne ut røren slik at den dekte bringebærene.

Stek muffinsene midt i ovnen på 220 grader i 5 minutter, sett så ovnestemperaturen ned til 190 grader og stek i 15-20 minutter til. Bruk av frosne bær forlenger steketiden noe, så det er mulig det går litt raskere med ferske bær.

Avkjøl muffinsen på rist – og spis og kos deg! Vil du ha dem søtere – kan du strø et tynt lag med melis på før servering:)

 

#muffins #bake #bakst #bær #bringebær #blåbær

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg