Det sies at taushet er gull, men vekten av det gullet kan være tungt å bære…

I størsteparten av mitt voksne liv, har jeg valgt å tie om min sykdom. Min mestringsstrategi har vært å holde en fasade – som svært få personer fikk se sprekkene i. Jeg har hele tiden vært overbevist om at det å la andre få vite hva jeg sliter med, er å bry andre.

Når jeg nå fikk tilbakefall, var hemmelighold helt umulig – og en hel haug av mennesker måtte få vite at jeg var syk. Ikke bare mine barn og min nærmeste familie, men venner og kolleger også. I tillegg måtte det spres rundt – til foreldre i skole og barnehage, lærere, førskolelærere og trenere. 

For meg var faktisk denne åpenheten noe av det verste med å bli syk igjen.

Etterhvert har jeg lært meg at å bry andre – faktisk fører til at andre ikke bare bryr seg – men bryr seg om

Derfor har jeg byttet strategi – jeg deler mer enn noen gang før – både ansikt til ansikt – og her på bloggen. Til gjengjeld opplever jeg at det er utrolig mange som bryr seg om meg nå – jeg får gode klemmer, varme tanker og en haug med hjerter her og på facebook.

Så kan man kanskje si at det er overfladisk – og at mange bare leser fordi de er nysgjerrig – men hva så? Jeg velger å konsentrere meg om dem som faktisk bryr seg om meg! Så takk til dere alle som velger å lese om meg og mitt, takk for alle hyggelige hilsener, varme ord – klemmer og hjerter!

Tusen takk til deg – for at du leste <3

8 kommentarer
  1. Det står respekt av at du velger å være åpen Runa. Alt for mange skal holde på “glansbilde” fasaden og ingen skal få vite at det idealbildet har slått sprekker. Sånn er samfunnet blitt, hvis vi tillater det. Jeg deler nok ikke så mye av min sykdom som du, men jeg beundrer deg for at du gjør det. Har kanskje noe å lære av deg der <3 Stor klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg