Sjokolademuffins med bringebæroverraskelse toppet med sjokoladekrem

I dag har jeg bakt noen sjokolademuffins med smak av bringebær – og et helt bringebær i midten. Oppå muffinsen er det en fløyelsmyk sjokoladekrem, som jeg fant oppskriften på hos Ida Gran-Jansen. Siden det snart er 17.mai – har jeg pyntet med noen røde, hvite og blå stjerner – som var den eneste “strøsselet” jeg fant etter en jakt i byen. Tipper de egentlig er 4. juli-pynt, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Med et fint, norsk flagg på toppen – blir de så 17.mai som bare det:)) For bildets skyld – laget jeg litt 17.mai-stemning på bordet – det pyntes tidlig når man er blogger – hehe. Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
200 g margarin
300 g hvetemel
2 ss bakekakao
50 g kokesjokolade
1 1/2 ts natron
350 g sukker
1 dl lettrømme
1 dl Biola med bringebærsmak
1 dl vann
1 dl appelsinjuice (saften av 1 appelsin)
2 egg
1/2 ts salt
150 g bringebær

Glasur
200 g usaltet smør
200 g melis
150 g kokesjokolade
2 ss bakekakao
1/4 ts salt

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele, trekk det til side og tilsett sjokoladen. Rør til alt sjokoladen har smeltet. Fortsett med å måle opp resten av ingrediensene.

Hell det smeltede smøret i en bolle og tilsett rømme, sukker, appelsinjuice, Biola, sammenpiskede egg og vann.

Bland sammen natron, kakao og hvetemel i en bolle. Bland det tørre og det våte sammen. Rør til du har en jevn og glatt røre. 

Fordel røren i muffinsformer. Fyll 1/3 med røre – plasser et bringebær i midten (jeg brukte frosne bær) – og fyll på med 1/3 med røre til. 

Jeg har satt muffinsformene oppi et muffinsbrett – da holder de seg mye penere etter steking – se bildet under. Har du ikke muffinsbrett, bruk to eller tre former utenpå hverandre – så hjelper det litt:)

Muffinsen stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter – frosne bær forlenger steketiden, så bruk kakepinne for å sjekke når muffinsen er ferdig.

Avkjøl muffinsen på rist – den må være helt avkjølt før du sprøyter på sjokoladekremen. 

Sjokoladekremen lager du med å piske romtemperert smør og melis i ca 5 minutter på høy hastighet, til det blir hvitt og luftig. Samtidig smelter du sjokoladen i vannbad.

Tilsett kakaopulver, smeltet sjokolade og salt og miks alt godt sammen. Jeg satte sjokoladekremen i kjøleskapet i 10 minutter for at den skulle bli enklere å sprøyte pent ut. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt dem på muffinsen i ønsket fasong. Jeg har lagt ut en liten filmsnutt på facebooksiden min hvor du ser hvordan jeg sprøyter den ut. 

#bake #bakst #muffins #sjokolade #sjokolademuffins #bringebær #kos #bringebærmuffins #17mai #kaker #småkaker

8 kommentarer

Siste innlegg