Saftig sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne er en klassiker som passer til de fleste anledninger. Denne sjokoladekaken har blitt familiens nye favoritt. Kaken er ekstra saftig og holdbar – trikset er rømme i røren og at glasuren helles over varm kake. Derfor er den like god i flere dager – og den kan også fryses. Håper du lar deg friste!

Ingredienser
Kakerøre
2,5 dl vann
3 egg
300 g margarin
475 g hvetemel
6 ss bakekakao
2 1/4 ts natron
3/4 ts salt
500 g sukker
2,25 dl lettrømme
1 dl appelsinjuice

Glasur
150 g margarin
5 ss kaffe
1 ss bakekakao
500 g melis
1 ts vaniljesukker
5-10 dråper romessens

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og trekk det til side mens du måler opp resten av ingrediensene.

Hell det smeltede smøret i en bolle og tilsett rømme, sukker, appelsinjuice, sammenpiskede egg og vann.

Bland sammen natron, kakao og hvetemel i en bolle. 

Bland det tørre og det våte sammen. Rør til du har en jevn og glatt røre. Hell røren i en langpanne og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

Mens kaken stekes, lager du glasuren i en kjele. Smelt smøret og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt så glasuren blir glatt og fin. Den skal ha en flytende kosistens. Trekk den av platen og la den vente der til kaken er ferdig stekt.

Med en gang du har tatt kaken ut av ovnen, stikker du mange små hull i kaken med en kakepinne og heller glasuren over kaka. Fordel glasuren jevnt og pynt med det du ønsker. Du må være rask hvis du skal ha på strøssel – for overflaten på glasuren stivner ganske raskt.

Så er det bare å la det hele avkjøle seg:) Sett gjerne langpanna på en rist.

 

#bake #bakst #sjokolade #sjokoladekake #kos #langpanne #dugnad #kake #langpannekake

14 kommentarer

Siste innlegg