Kjeks med sjokoladebiter

Eller chocolate chip cookies om du vil:) Denne gangen har jeg brukt en av Ida Gran-Jansens oppskrifter. Noen ganger trenger man rett og slett ikke finne opp alt selv. De inneholder kremost – som Ida refererer til som en hemmelig ingrediens. Det skal gjøre kjeksen ekstra seig i midten og sprø utenpå. Ikke vet jeg om det gjorde susen – men gode – det ble de! Kjeks er enkelt å lage – og SÅ mye bedre enn de du kjøper i butikken altså:) Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
200 g hvetemel
1/2 ts natron
1 ts salt
100 g brunt sukker
50 g sukker
75 g margarin
2 ss kremost
1 egg
150 g lys sjokolade

Fremgangsmåte

Bland sammen myk margarin, kremost og sukker(brunt og hvitt) i en kjøkkenmaskin med K-visp helt til du har en luftig røre. 

Tilsett egget og miks litt til.

Bland sammen salt, natron og mel – og hell de over i røren – og la det blande seg sammen. Tilslutt rører du inn sjokoladen for hånd. Jeg har brukt en blanding av melkesjokolade og lys kokesjokolade. 

Dekk bollen med plast og avkjøl deigen i kjøleskapet i minst 2 timer. I følge Ida skal kjeksen bli enda bedre av det:)

Bruk så en isskje eller liknende til å fordele deigballer utover et bakebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte. Trykk ballene litt ned med hendene.

Kjeksen stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist eller spis dem varme:) I følge Ida, kan de også fryses – men tror ikke det blir nødvendig her i huset i hvert fall.

#cookies #kjeks #sjokoladekjeks #chocolate #chocolatechipcookies #søttoggodt 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg