Halvgrove pitabrød

Pitabrød kan brukes til så mangt – og er alltid kjekt å ha i fryseren. På samme måte som med annen gjærbakst – er det både billigere, bedre og sunnere å lage pitabrødene selv. Sånn til hverdagsmiddagen, synes jeg det er kjekt å bruke litt grovt mel i pitabrødene. Fremgangsmåten har jeg funnet hos Fru Timian – og jeg synes brødene blir delt mer på midten inni – enn andre oppskrifter jeg har testet ut tidligere. Så da gjenstår det bare å håpe at du lar deg inspirere til å lage dem selv!

Ingredienser
700 g hvetemel
300 g sammalt hvete
1 ts salt
1/3 pk gjær
6 3/4 dl vann

Fremgangsmåte

Bland sammen mel og salt – og smuldre den ferske gjæren oppå. Hell over lunkent vann – og la deigen samle seg. Elt deigen på laveste hastighet i 15 minutter.

Dekk deigen med plast og la den heve i 20 minutter.

Del deigen inn i emner på 100 gram – det blir omtrent 17 emner.

Dekk to stekebrett med bakepapir og dryss over et tynt lag med mel.

Rull hvert emne til boller og legg dem på stekebrettet. Dryss tilslutt et tynt lag med mel over bollene. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle – nå skal de etterheve i 1 1/2 time.

Når brødene er ferdighevet – setter du stekeovnen på varmluft og på maksimum temperatur.

Løft brødene forsiktig av bakepapiret, legg dem på kjøkkenbenken med “tørkesiden” ned og kjevle dem ut til leiver på ca 12-13 cm i diameter. Snu bakepapiret – og legg pitabrødene tilbake på stekebrettet med “tørkesiden” opp. Overflødig mel kan du børste bort med en pensel ved behov (smak og behag).

Når stekebrettet er fullt – setter du brettet midt i ovnen (du kan også steke to brett om gangen – men jeg prøvde ikke det). Steketiden avhenger av hvor varm ovnen din blir – min har en makstemperatur på 275 grader og jeg stekte mine i 5 minutter.

Avkjøl pitabrødene på rist. Fyll dem med det du ønsker:) De kan selvfølgelig også fryses.

#pitabrød #pita #brød #rundstykker #bake #gjærbakst #bakst #grov #sunnere

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg