Grove hamburgerbrød

Fiskehamburger er en hverdagshit her i huset – og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle lage hamburgerbrødene selv. Har laget dem med halvt om halvt grovt mel denne gangen. De var saftige og myke – og mye mer mettende enn brødene du kjøper på butikken. Jeg har tatt utgangspunkt i Ida Gran-Jansens oppskrift på myke brioche hamburgerbrød. Hennes oppskrift kan du lese her. Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser
2 dl vann
3 ss lettmelk
1 1/2 ss sukker
2 ts tørrgjær
250 g hvetemel
250 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
75 g myk margarin/smør
1 1/2 ts salt
1 egg + et til pensling

Fremgangsmåte

Varm opp vann og melk til det når 37 grader – enten i kjele eller bruk mikroovnen. Tilsett sukker og tørrgjær, bland det sammen – og la det stå i fem minutter. Da starter gjæringsprosessen og det danner seg et “skumliknende” lag på toppen av væsken.

Ha mel, margarin og salt i en kjøkkenmaskin – og kjør det sammen til smøret er godt blandet inn i melet.

Så pisker du sammen egget – og tilsetter det sammen med gjærvæsken i bollen. La det elte seg godt sammen i ti minutter på lav hastighet.

Deigen skal være litt løs i konsistensen – så ikke tilsett mer mel. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar et sted mellom 60 og 120 minutter – det avhenger blant annet av hvor varmt du har det på kjøkkenet. 

Strø et tynt lag med mel på benken – og hvelv den ferdig deigen ut av bollen. Del deigen inn i ti emner – da blir hver på ca 100 gram. Det gjør ikke noe om deigen er litt klissete.

Legg brødene på et bakepapir eller silikonark – og trykk dem litt ned med håndflatene. Nå skal brødene etterheve under plast i omtrent en time.

Pisk sammen et egg – og pensle brødene jevnt og forsiktig. Pass på at egget er romtemperert. Strø over sesamfrø. Jeg har barn som ikke liker sesamfrø – så jeg droppet frøene på noen av brødene.

Brødene skal stekes midt i ovnen på 200 grader i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.

#bake #bakst #gjærbakst #grillmat #grilling #hamburger #hamburgerbrød #sesamfrø #sommer #grove

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg