Polarbrød i festlige former

En kjent sak er at hvis barna får bli med på matlagingen – spiser de mer. Innimellom tar jeg barna med på polarbrødbakingen – og minsten synes det er veldig stas å hjelpe til – spesielt hvis vi lager figurer. Du kan bruke utstikkere eller pepperkakeformer. Jeg bruker alltid polarbrødene med havre når jeg lager figurene – for den deigen er litt mindre elastisk enn de andre – og gjør det enklere å stikke ut figurer. Så håper jeg du lar deg friste og inspirere!


 

Ingredienser

400 g fullkornshvetemel 
300 g havremel
200 g hvetemel
1 1/2 ss sukker
1/2 ts salt
4 dl ekstra lettmelk
2 dl vann
1 dl nøytral olje
1 pk gjær
 

Fremgangsmåte

Først blander du sammen alt melet, sukker og salt i en bolle. Den ferske gjæren smuldrer du bare oppå.

Så blander du sammen melk og vann – og lunker blandingen til ca 30-35 grader. Jeg bruker et litersmål av glass og lunker det i mikroovnen. Dersom oljen ikke er romtemperert – må du lunke den også. Elt deigen i 10 minutter og dekk til med plast. La den heve mellom 30 og 60 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, setter du stekeovnen på 190 grader. 

Del deigen i to – og kjevle den ut til ca 1 cm tykkelse. Hvis du har en slik “pinnerulle” som minsten holder her, er det enklest å bruke den før du stikker ut figurene. Hvis ikke, stikker du dem bare med en serveringsgaffel eller en kakepinne når brødene ligger på stekebrettet. 

Når det gjelder former – kan du bruke hva som helst. Jeg har kjøpt noen billige utstikkere på nett – og bruker en pepperkakeform. Da er det bare å trykke i vei:)

Legg figurene over på stekebrettet – og rett inn i ovnen. Der skal de steke i 10 minutter – på 190 grader. De skal være lyse og ikke ha stekeskorpe:)

Polarbrødene stables på rist under et klede og avkjøles. Du kan fylle polarbrødet eller du kan dele det i to og bruke det som “brødskiver”. Du kan selvfølgelig velge å kjevle dem enda tynnere – men vi liker det best sånn:)

#bake #grov #polarbrød #bakst #gjærbakst #havre #hjemmelaget #brød

 

2 kommentarer
  1. Hei 😀
   Er ute etter pinnerulle .men anner ikke hvor man får tak i sånne. vet du hvor man får tak i den ?
   Mvh Marianne h Olsen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg