Viste du at kjøkkenvekten kan ødelegge baksten din?

Mislykkes du med baksten din, kan det faktisk skylde noe så enkelt som at vekten din ikke er nøyaktig nok. Selv små avvik kan gjøre at bakverket ditt mislykkes – spesielt hvis du lager ting som makroner og marengs. Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje hvor mye jeg slet med de tingene en periode. Jeg prøvde alle triks i boka – og likevel endte alt i vasken – bokstavelig talt.  

Ved en tilfeldighet – fant jeg ut at vekten min veide for lite. Ikke mer enn ca 10 gram – men det var nok til å ødelegge mye. En ting er at det kan ødelegge for fintfølende bakverk – men det kan også gi utslag på søtbalansen i kaker og i gjær bakst. 

Jeg anbefaler deg derfor å kontrollere vekten din innimellom. Bruk for eksempel hele pakker med smør, sukker og mel – de bør veie rett i overkant av innholdet. Vei også samme pakken flere ganger – og se om vekten din gir likt resultat hver gang. Gjør den ikke det, prøv å bytte batteri. Hvis det heller ikke fungerer, kjøp ny vekt (eller klag hvis den er innenfor garantiperioden). 

Håper dette tipset kan redde baksten din også:)

Takk for at du leste <3

 

For mer baking – følg meg gjerne på Facebook: Runas Bakegleder – eller på snapchat: Runasbakegleder

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg