Eltefrie firkornrundstykker

Eltefrie rundstykker er en glimrende måte å få nystekte rundstykker til frokost i helgene på. Denne gangen har jeg laget en variant med masse frø. Ideen har jeg fått hos Kvardagsmat.no – hennes oppskrift finner du her. Da håper jeg du lar deg friste!
 

 

Ingredienser
200 g hvetemel
150 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
100 g sammalt hvete fin
25 g solsikkekjerner
25 g gresskarkjerner
25 g linfrø
25 g sesamfrø
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
3 dl vann

Fremgangsmåte

Ta alt det tørre i en bolle, tilsett kaldt/lunkent vann og rør deigen sammen med en sleiv. Temperaturen på vannet avgjør hevetiden, jeg gikk for 15-20 grader når den skulle stå i 12 timer. Dekk deigen med plast og la den stå på benken mens du sover skjønnhetssøvnen din:)

Neste dag tar du og deler opp et bakepapirark i 12 deler. Ta en kule deig med en isskje og legg midt på hver firkant og slipp den nedi muffinsformen. Når alle er ferdige – setter du stekeovnen på 250 grader og lar rundstykkene etterheve på benken i ca 15 minutter mens ovnen blir varm.

Så setter du muffinsbrettet i ovnen, skrur ned temperaturen til 225 grader og lar rundstykkene steke i ca 15 minutter.

Avkjøl på rist – men smaker aller best lunkne!

Det er lurt å spare på bakepapiret – for disse rundstykkene kommer du garantert til å lage igjen. 

#bake #bakst #gjærbakst #eltefrie #eltefritt #rundstykker #groverundstykker #grovt #frø #korn #firkorn

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg