Langpannebrød med havre

Langpannebrød er en enkel måte å lage gode rundstykker på – og de passer godt i matpakka. Jeg har prøvd flere varianter og oppskrifter – men dette er min hittil beste! Håper du lar deg friste og inspirere!

Ingredienser

400 g hvetemel
400 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete)
200 g havremel
3,5 dl ekstra lettmelk
3,5 dl vann
2 ss nøytral olje
1 ts salt
1 ts honning eller sukker
1 pk fersk gjær

Fremgangsmåte

Bland mel og salt i en bolle og smuldre over den ferske gjæren.

Bland sammen melk og vann – og varm væsken til 30-35 grader og hell den i det tørre. Tilsett olje og honning (romtemperert).

La deigen samle seg og så elter du videre i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse – i omtrent 60 – 90 minutter. 

Når deigen er ferdig hevet, hvelver du den over på et bakepapir. Bruk en slikkepott eller fingrene til å fordele deigen så jevnt du klarer – dypp de gjerne i lunkent vann for å forenkle jobben. Trekk bakepapiret over i en langpanne. 

La brødet etterhevet under plast eller et klede i 30 – 60 minutter.

Før du putter brødet i ovnen, deler du det opp i passende firkanter med en slikkepott eller liknende. Jeg penslet med en blanding av egg og melk og strødde havregryn og valmuefrø.

Brødet skal steke på 225 grader (gjerne hydrosteking) i ca 25 minutter.

Avkjøl på rist. 


#bake #bakst #gjærbakst #brød #langpannebrød #grovt #halvgrovt #rundstykker #havre
 

 

4 kommentarer

Siste innlegg