Halvgrove, flettede rundstykker med kesam – før og nå

I dag er bloggen blitt ett år gammel – HURRA!! Nå har bloggen over 450 følgere på Facebook (Runas bakegleder) – og jeg får stadig hyggelige tilbakemeldinger på det jeg baker. Mye har skjedd med utseende siden jeg startet – nå har mange flere bilder – og tydeligere beskrivelser. Jeg synes i hvert fall det ser mye bedre ut! Derfor har jeg i dag bakt de samme rundstykkene – og lagt dem i et nytt innlegg – slik at du selv kan sammenlikne. Er du enig i at jeg har blitt bedre? Den første oppskriften finner du her. Uansett er dette fine og gode rundstykker som du helt klart burde teste ut! Håper du lar deg friste!!

 

Ingredienser
475 g hvetemel
225 g fint sammalt hvete
150 g finmalt rugmel
75 g lettkokte havregryn
1 ts salt
1 pk fersk gjær
4 dl ekstra lettmelk
2 dl vann
1/2 beger kesam
1 ts honning

 

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, havregryn og salt i en bolle – og så smuldrer du gjæren oppå melet. 

Bland sammen melk, honning og kesam i en kjele – og lunk blandingen til ca 35 grader.

Hell væsken i det tørre, la deigen blande seg godt sammen – og la den elte i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie – og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar et sted mellom 45 og 60 minutter.

Når deigen er ferdig hevet – heller du den ut på en lett melet kjøkkenbenk. Elt den lett sammen og del deigen inn i 18 emner – hver på ca 90 gram. Du trenger ikke veie dem, men jeg er så dårlig på øyemål – så jeg foretrekker å bruke vekt:)

Del deretter hvert emne i fire deler og trill hver del ut til en liten pølse på ca 10 -12 cm.

Fest pølsene sammen i den ene enden – og flett pølsen annenhver under og over hverandre. Brett endene under på hver side – og legg rundstykket over på et stekebrett dekket med bakepapir. Etterhevingen retter ut endel skjønnhetsfeil – så ikke vær for nøye med flettingen:)

Dekk rundstykkene med plast – og la dem etterheve i 30 – 45 minutter. Du må ikke la dem heve for lenge – for da sprekker “pølsene” litt opp – som du ser på bildet under – siden jeg sovnet – hehe…

Rundstykkene stekes i 12 – 14 minutter på 225 grader midt i ovnen – bruk gjerne hydrosteking om du har det på ovnen din.

Avkjøl rundstykkene på en rist – men spis dem gjerne lune. Blir det noen igjen, kan de selvfølgelig fryses ned:)


#bake #grov #bakst #gjærbakst #halvgrov #rundstykker #kesam

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg