Vaniljefudge med pistasjnøtter og sjokolade – og litt salt

Ingen over – ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt – og tro meg – jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje – fylt med sjokoladebiter og pistasjenøtter. I tillegg har jeg brukt endel salt for å knekke av det søte. Denne må jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe å gi bort – ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv. Er du glad i fudge – MÅ du bare lage denne! Håper du lar deg friste!


 

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 klyper Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade

Fyll
60 g pistasjenøtter
40 g lys sjokolade

Topping
30 g pistasjnøtter
2 klyper Maldonsalt
sjokoladespon av mørk og kokesjokolade

OBS. Jeg har brukt usaltede nøtter – så hvis du bruker saltede, anbefaler jeg å bruke mindre salt enn jeg har gjort. 

Fremgangsmåte

Først måler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping – og kle en form på ca 23×23 cm med bakepapir.

Dette er fyllet – lys sjokolade og hele, usaltede pistasjenøtter.

Nøttene som skal på toppen, grovhakker du. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel til å skrape av spon (eller du kan kjøpe ferdige som meg).

Da er du klar til å lage karamellen. Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt og den kondenserte melken. Split vaniljestangen i to – og skrap ut frøene – og ha dem også oppi kjelen. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Du merker at den er ferdig når den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet.

I neste trekk må du være kjapp. Tilsett fyllet (sjokolade og hele nøtter) og rør raskt rundt en gang eller to – og hell den i formen. Massen tykner veldig når du tilsetter fyllet.

Fordel de hakkede pistasjnøttene, sjokoladesponet og Maldon-saltet jevnt over karamellen. Trykk nøttene forsiktig nedi massen.

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling – og glede seg til å smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.
 


#pistasjnøtter #fugde #vaniljefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst #fudge 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg