Dette er konsekvensen av beinhard prioritering

Nøkkelen er å finne den riktige balansen mellom aktivitet og hvile. For meg og andre i lignende situasjon, handler ikke prioritering om hvordan man skal finne plass til alle aktivitetene man ønsker å være med på. Det handler om å prioritere mellom de tingene som folk flest ser på som en selvfølge. Når alle aktiviteter krever unormalt mye hvile – er dette fryktelig vanskelig. Skal jeg vaske tøy eller lage middag? Skal jeg bake eller være med barna på fritidsaktiviteter? Skal jeg trene eller skal jeg blogge? Skal jeg delta i det sosiale liv og tilbringe mesteparten av de neste dagene på sofaen? Skal jula få vare helt til påske? Så lenge min hverdag preges av fatigue, hodepine, konsentrasjonsproblemer og dårlig hukommelse – er dette valg som må gjøre til enhver tid.

Ofte må jeg velge det som moralsk sett er ufornuftig eller usunt. Det gjør valgene enda vanskeligere. For eksempel kjøre minstemann på skolen for å kunne sove en halvtime lenger hver morgen – eller spise masse sjokolade fordi det er av og til det eneste som kan holde tretthet og hodepine unna. Det er heller ikke spesielt lurt for meg med tomme matlagre – så det gjelder å spise like mye som jeg forbrenner – selv om jeg helt klart gjerne skulle ha kvittet meg med noen kilo. På mange måter ufornuftige valg – men likevel de rette for meg. 

Jeg starter som regel dagen min optimistisk:D Jeg er fortsatt dårlig på å realitetsorientere meg, så jeg starter nesten hver dag med et nokså urealistiske ambisjoner. Rundt meg er det derfor en haug av uferdige prosjekter. Likevel er det viktig å gjøre dette – ikke la være å begynne på noe fordi jeg sannsynligvis ikke orker å fullføre det. Jeg trøster meg med at det betyr at jeg ikke er passiv – at jeg ikke har gitt opp! Det vil komme bedre dager – selv om den ikke kom i dag.

Derfor klarer jeg å hvile på sofaen omgitt av julepynt selv om både 13. og 20. dag jul for lengst er forbi. Gjerne med litt sjokolade også. Fordi det er det rette valget for meg!

 

Takk for at du leste <3

 

Til vanlig er det oppskrifter du finner mest av på bloggen min – så følg meg gjerne på facebook: Runas bakegleder!

#blogg #valg #prioritering #tanker #nav #fatigue

 

 

 

 

 

2 kommentarer
  1. Så lenge det passer deg, og prioriteringen blir riktig for deg, så gjør det vel ikke noe om prosjektene er halvferdige og julepynten ikke er ryddet bort:) Er flere, som ikke er syke også, som burde bli flinkere på prioriteringer 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg