Min våte drøm om Kakekrigen

– og hvorfor den drømmen neppe kommer til å oppfylles med det første…

Den siste uken har jeg vært syk – og ligget rett ut. Det nærmeste baking jeg har vært denne uka – har vært å se på ulike bakeprogrammer som blant annet Kakekrigen. Vil tro at det er flere av dere bakeglade som ser på dette om dagen? Både for læringens skyld – og for underholdningens skyld. Mye av tiden vurderer jeg mine kakeferdigheter mot deltakernes. Hva skulle jeg ha bakt i forhold til den oppgaven? Kunne jeg klart dommeroppgaven? Jøss, har de ikke testet oppskriften før?

Siden jeg er et konkurransemenneske – skulle man jo tro at jeg hadde prøvd å melde meg på – men nei da. For jeg er nemlig en dårlig taper… Det innebærer at jeg ikke blir med bare for å bli med – jeg blir med for å vinne! I hvert fall komme meg til en semifinale. Så lenge jeg ikke kan føle meg nokså trygg på at jeg klarer det – gidder jeg ikke melde meg på. Jeg kommer ikke til å sitte der med et smil – og si: jaja, det gjør ingenting å ryke ut nå. Det viktigste er jo å delta. Nei, det holder ikke for meg. Jeg kommer til å bli kjempesur, bli så sint på meg sjøl og begynne å grine. Grining på tv ser ikke bra ut!

Så hvis jeg skal melde meg på – er det en del ting jeg må beherske først. Ikke bare må jeg beherske tekniske bakeferdigheter som italiensk marengs, tertebunn, smørkrem, temperering av sjokolade, curd, glasering, mousse, dynk, pavlova, sukkerbrød og gelé. Så må jeg jo teste ut ulike smaker og smakstilsetninger – og lage en stor samling av ulike kakeoppskrifter.

Dette blir mye baking – og hvem i alle dager skal spise det? Hvis jeg skal på tv, må jeg jo se bra ut i det gule forkledet;) 

Så, det blir mange år til jeg kan delta i Kakekrigen – men det hadde vært veldig gøy da! Kanskje jeg skal ta sikte mot 2025-sesongen? I mellomtiden får jeg kose meg med å se på de andre som vinner – og ryker ut – med et smil;)

 

Takk for at du leste <3

 

Runa:)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg