Sjokoladekake i langpanne med bringebær- og sjokoladekrem

Jeg ble helt forelsket i denne kaken når jeg så den på Anne Briths blogg for en liten stund siden. Den så bare SÅ lekker ut – hele hennes innlegg kan du lese her. Hennes sjokoladekrem var laget på jordbærsjokolade – men siden jeg ikke hadde det tilgjengelig, gjorde jeg noen endringer med kremen. Jeg byttet ut jordbærsjokolade med hvit sjokolade – og tilsatte litt bringebær for syrlighetens skyld. Sjokoladekremen er fløyelsmyk og rund i munnen, samtidig er den ikke for søt. Jeg håper den blir godt tatt i mot på kakebordet i håndballkiosken på søndag – og at du lot deg friste! 


 

Ingredienser

Sjokoladekake
400 g smør
5 dl vann
550 g sukker
4 egg
8 ss kakaopulver
575 g hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
3 dl rømme 

Sjokoladekrem
300 g usaltet smør
300 g melis
1/2 ts salt
1,5 dl melk
2 ss mel
200 g hvit sjokolade
125 g bringebær

 

Fremgangsmåte sjokoladekake

Kok opp 5 dl vann og ha i smøret i biter – la det smelte sammen. I mellomtiden pisker du egg og sukker til tykk og hvit eggedosis. Start på lav hastighet og øk hastigheten gradvis.

 Bland sammen det tørre og tilsett halvparten i eggedosisen. Tilsett rømme og la det blande seg sammen. Tilsett resten av det tørre  og la det blande seg helt. Så tilsetter du vann/smør-blandingen gradvis mens du pisker på lav hastighet. Røren blir nokså våt, men det betyr bare at kaken blir god og saftig.

Hell røren i en langpanne med bakepapir – og fordel den jevnt utover. Stek kaken på 200 grader varmluft i 30-35 minutter. 

 

 

Fremgangsmåte sjokoladekrem

Kok opp melk og mel til en pudding – og sett dette kjølig.

Når puddingen er avkjølt, pisker du den i 15 minutter sammen med romtemperert smør og melis til en fluffy krem. Jeg bruker en K-visp. 

I mellomtiden moser du bringebærene med en gaffel – eller i en blender – og siler dem. Da sitter du igjen med en tykk bringebærsaft. 

Finhakk sjokoladen, smelt den i vannbad og hell den i kremen. Tilsett bringebærsaften litt etter litt. Hvis du vil ha kremen skikkelig rosa, trenger du nok å tilsette litt rosa eller rød farge.

Fordel kremen på langpannekaken og pynt med strøssel. 

Kaken egner seg godt til frysing. Jeg anbefaler deg å dele den opp før du fryser den.


 

#kake #bake #langpanne #langpannekake #dugnadskake #sjokolade #sjokoladekake #bringebær #sjokoladekrem #bringebærkrem #annebrith

6 kommentarer

Siste innlegg