Bland sammen mel, sukker, salt, tørrgjær og bakepulver i en kjøkkenbolle.
Lunk melken til ca 37 grader – og pisk det sammen med ett egg. Det kan være lurt å knekke egget i egen skål først – det er vanskelig å finne eggeskall i melk;)
Tilsett væsken i det tørre – og la det elte seg sammen til en jevn og fin deig. Det tar omtrent 10 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskinen.
Dekk bollen med plast og la den heve 1-2 timer, til den har dobbelt størrelse.
Del deigen i to – og så kjevler du den ene delen ut til et rektangel på 30 x 45 cm.
Nå smører du smøret utover leiven – og bretter den i to.
Kjevle den litt utover igjen, så den blir 20 x 45 cm.
Smør en gang til. Brett først en tredjedel inn mot midten, før du legg den andre delen på.
Del opp i 4-6 cm store stykker og sett på bakepapir. Gjenta med den andre halvparten av deigen.
La tebriksene etterheve mens ovnen varmer seg opp – eller maksimum 10 minutter. Før du setter dem i ovnen, pensler du med ett sammenpisket egg og strø valmuefrø over.
Steik midt i omnen på 200 grader, over og undervarme, i 10-12 min til dei er gylne.
#bake #bakst #gjærbakst #rundstykker #briks #tebriks #frokost #lunsj
Det så veldig godt ut 🙂
De så gode ut 🙂
Iselin Renée: Takk:)
Lilli: Ikke sant <3
Åå disse så kjempe gode ut, også så fine de ble! 🙂
Emilie Engan Bjørbu: Tusen takk skal du ha:)