Uglesett fordi jeg er ufør?


 

Det har i det siste vært en del i media – om at personer som mottar ytelser fra NAV opplever å bli uglesett hvis de er på ferie, trener, handler eller gjør andre hyggelige ting. Kanskje spesielt i sosiale medier – men også i andre sammenhenger. Jeg sier bare:

LA DEM GLO!

Hvis folk vil tenke stygge tanker om meg fordi jeg ikke er i arbeid – skal de få lov til det. Disse “uglene” betyr ingenting for meg – og heller ikke meningene deres. Jeg har etterhvert valgt å være åpen om hvorfor jeg står utenfor arbeidslivet, til mennesker som betyr noe for meg eller barna mine. Hvis de fortsatt ugleser meg – får de ta plass blant folk jeg ikke bryr meg om.  

Jeg har valgt bort uglene. Dermed bruker jeg minimalt med energi på å tenke hva folk mener om meg. Jeg lever mitt liv så godt jeg kan. Det betyr at jeg prioriterer bort masse hyggelige ting som barnas kamper, kafébesøk og skolearrangemener. Jeg velger også vekk en god del fornuftige ting som trening, gå med barna til skolen og husarbeid. Jeg er heller ikke den som roper høyest når frivillige oppgaver skal deles ut. Til gjengjeld tar min bedre halvdel seg godt av det jeg må velge bort. Alle disse valgene gjøres rett og slett for å mestre det som er viktigst for meg og min familie. 

Det er ikke lett å ikke bry seg om hva andre mener – det tok meg mange år. Men faktisk er det færre som bryr seg enn man kanskje tror – og hvis folk kjenner sannheten – viser de som oftes hensyn – eller så får du kanskje hjelp uten å måtte spørre om det. Sannsynligvis er det ingen som vil bytte med deg!

En stor klem og takk til alle dere som bryr dere, forstår og hjelper til hvis det trengs <3

#ugler #ufør #aap #nav #tanker

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg