Brownies med sjokoladeglasur

 

Nå er det snart 17.mai og vi skal ha terrassen full av gjester, både store og små. Sjokoladekake er alltid en hit hos de minste – problemet er at minsten her i huset ikke liker sjokoladekake, det må være brownies. For de minste barna kan brownies være litt seigt – så da fant jeg ut at jeg måtte prøve en blanding – brownies med glasur. Siden den skal spises til 17.mai er det pyntet med rødt, hvitt og blått strøssel. Vi hadde smakstesting i huset og den passerte kvalitetskontrollen – så da håper vi det blir en suksess på 17.mai også. Håper du lar deg inspirere og friste! 

Ingredienser

225 g hvetemel
420 g sukker
1 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl skummet kulturmelk
175 g romtemperert smør (i terninger)
2 egg
2 ts vaniljesukker
80 g kakao
50 g mørk kokesjokolade

 

Glasur

75 g smør
6 ss kakao
250 g melis
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte

Brownies

Du trenger en langpanne, ca. 25×35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmelk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.

Glasur

Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over browniesen. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
#kake #bake #sjokoladekake #brownies #17mai #browniesmedglasur
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg