Vaniljefudge med pistasjnøtter og sjokolade - og litt salt

  • 21.12.2016, 12:10



Ingen over - ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt - og tro meg - jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje - fylt med sjokoladebiter og pistasjenøtter. I tillegg har jeg brukt endel salt for å knekke av det søte. Denne må jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe å gi bort - ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv. Er du glad i fudge - MÅ du bare lage denne! Håper du lar deg friste!


 

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 klyper Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade

Fyll
60 g pistasjenøtter
40 g lys sjokolade

Topping
30 g pistasjnøtter
2 klyper Maldonsalt
sjokoladespon av mørk og kokesjokolade

OBS. Jeg har brukt usaltede nøtter - så hvis du bruker saltede, anbefaler jeg å bruke mindre salt enn jeg har gjort. 


Fremgangsmåte

Først måler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping - og kle en form på ca 23x23 cm med bakepapir.

Dette er fyllet - lys sjokolade og hele, usaltede pistasjenøtter.

Nøttene som skal på toppen, grovhakker du. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel til å skrape av spon (eller du kan kjøpe ferdige som meg).

Da er du klar til å lage karamellen. Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt og den kondenserte melken. Split vaniljestangen i to - og skrap ut frøene - og ha dem også oppi kjelen. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Du merker at den er ferdig når den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet.



I neste trekk må du være kjapp. Tilsett fyllet (sjokolade og hele nøtter) og rør raskt rundt en gang eller to - og hell den i formen. Massen tykner veldig når du tilsetter fyllet.

Fordel de hakkede pistasjnøttene, sjokoladesponet og Maldon-saltet jevnt over karamellen. Trykk nøttene forsiktig nedi massen.

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling - og glede seg til å smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.
 


#pistasjnøtter #fugde #vaniljefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst #fudge 

1 Kommentar

lisarorvik

21.12.2016 kl. 12:31
Dette så kjempe godt ut :)

Wannabebakeblogger

21.12.2016 kl. 13:50
lisarorvik: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits