hits

Vaniljefudge med pistasjnøtter og sjokolade - og litt salt

  • 21.12.2016, 12:10Ingen over - ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt - og tro meg - jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje - fylt med sjokoladebiter og pistasjenøtter. I tillegg har jeg brukt endel salt for å knekke av det søte. Denne må jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe å gi bort - ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv. Er du glad i fudge - MÅ du bare lage denne! Håper du lar deg friste!


 

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 klyper Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade

Fyll
60 g pistasjenøtter
40 g lys sjokolade

Topping
30 g pistasjnøtter
2 klyper Maldonsalt
sjokoladespon av mørk og kokesjokolade

OBS. Jeg har brukt usaltede nøtter - så hvis du bruker saltede, anbefaler jeg å bruke mindre salt enn jeg har gjort. 


Fremgangsmåte

Først måler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping - og kle en form på ca 23x23 cm med bakepapir.

Dette er fyllet - lys sjokolade og hele, usaltede pistasjenøtter.

Nøttene som skal på toppen, grovhakker du. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel til å skrape av spon (eller du kan kjøpe ferdige som meg).

Da er du klar til å lage karamellen. Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt og den kondenserte melken. Split vaniljestangen i to - og skrap ut frøene - og ha dem også oppi kjelen. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Du merker at den er ferdig når den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet.I neste trekk må du være kjapp. Tilsett fyllet (sjokolade og hele nøtter) og rør raskt rundt en gang eller to - og hell den i formen. Massen tykner veldig når du tilsetter fyllet.

Fordel de hakkede pistasjnøttene, sjokoladesponet og Maldon-saltet jevnt over karamellen. Trykk nøttene forsiktig nedi massen.

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling - og glede seg til å smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.
 


#pistasjnøtter #fugde #vaniljefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst #fudge 

2 Kommentarer

lisarorvik

21.12.2016 kl. 12:31
Dette så kjempe godt ut :)

Wannabebakeblogger

21.12.2016 kl. 13:50
lisarorvik: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no