hits

Vaniljefudge med pistasjntter og sjokolade - og litt salt

  • 21.12.2016, 12:10



Ingen over - ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt - og tro meg - jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje - fylt med sjokoladebiter og pistasjentter. I tillegg har jeg brukt endel salt for knekke av det ste. Denne m jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe gi bort - ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv. Er du glad i fudge - M du bare lage denne! Hper du lar deg friste!


 

Ingredienser
150 g brunt sukker
1 boks stet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
2 klyper Maldonsalt
frene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade

Fyll
60 g pistasjentter
40 g lys sjokolade

Topping
30 g pistasjntter
2 klyper Maldonsalt
sjokoladespon av mrk og kokesjokolade

OBS. Jeg har brukt usaltede ntter - s hvis du bruker saltede, anbefaler jeg bruke mindre salt enn jeg har gjort. 


Fremgangsmte

Frst mler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping - og kle en form p ca 23x23 cm med bakepapir.

Dette er fyllet - lys sjokolade og hele, usaltede pistasjentter.

Nttene som skal p toppen, grovhakker du. Sjokoladespon lager du enkelt med bruke en ostehvel til skrape av spon (eller du kan kjpe ferdige som meg).

Da er du klar til lage karamellen. Smelt smret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt og den kondenserte melken. Split vaniljestangen i to - og skrap ut frene - og ha dem ogs oppi kjelen. Rr godt og kok opp blandingen mens du rrer hele tiden. Skru s ned varmen og la det smkoke i 10-15 minutter. Du merker at den er ferdig nr den tykner.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen. Rr til all sjokoladen har smeltet.



I neste trekk m du vre kjapp. Tilsett fyllet (sjokolade og hele ntter) og rr raskt rundt en gang eller to - og hell den i formen. Massen tykner veldig nr du tilsetter fyllet.

Fordel de hakkede pistasjnttene, sjokoladesponet og Maldon-saltet jevnt over karamellen. Trykk nttene forsiktig nedi massen.

N er det bare sette det hele til avkjling - og glede seg til smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.
 


#pistasjntter #fugde #vaniljefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst #fudge 

2 Kommentarer

lisarorvik

21.12.2016 kl. 12:31
Dette s kjempe godt ut :)

Wannabebakeblogger

21.12.2016 kl. 13:50
lisarorvik: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker bake - bde stt og sunt! Lar meg inspirere p nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prver s godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, s her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prve vise hele sannheten om hvordan velse gjr mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker ogs... Flg meg gjerne p Instagram og p facebook: Runas bakegleder

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no