Vaniljefudge med salte pistasjnøtter og melkesjokolade

Ingen over – ingen ved siden! Dette er den aller beste fudgen jeg har smakt – og tro meg – jeg har smakt endel. Denne fudgen med deilig smak av vanilje – fylt med sjokoladebiter og pistasjenøtter. I tillegg har jeg brukt endel salt for å knekke av det søte. Denne må jeg lage flere ganger hvis jeg skal ha noe å gi bort – ellers blir det rett og slett en julegave til meg selv. Er du glad i fudge – MÅ du bare lage denne! Håper du lar deg friste!

Ingredienser

150 g brunt sukker
1 boks søtet, kondensert melk (ikke Vikingmelk)
125 g margarin
1 klype Maldonsalt
frøene fra en halv vaniljestang
100 g hvit sjokolade

Fyll

60 g salte pistasjenøtter
40 g melkesjokolade

Topping

30 g salte pistasjnøtter
1 klype Maldonsalt
sjokoladespon av mørk og hvit sjokolade

 

Fremgangsmåte

Først måler du opp alle ingredienser til karamell, fyll og topping – og kle en form på ca 23×23 cm med bakepapir. Det er mulig å få tak i pistasjenøtter uten skall, men det enkleste er å kjøpe med skall – da trenger du ca 150 gram. Hvis du bruker usaltede nøtter, tilsetter du en klype salt ekstra i karamellen.

Nøttene som skal på toppen, grovhakker du. Sjokoladespon lager du enkelt med å bruke en ostehøvel til å skrape av spon.

Nå er du klar til å lage karamellen. Smelt smøret i en kjele og tilsett brunt sukker, salt og den kondenserte melken. Split vaniljestangen i to – og skrap ut frøene – og ha dem også oppi kjelen. Rør godt og kok opp blandingen mens du rører hele tiden. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter mens du rører ofte. Når du merker at den tykner er den ferdig.

Trekk kjelen av platen og ta oppi den hakkede, hvite sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet.

I neste trekk må du være kjapp. Tilsett fyllet (sjokolade og hele nøtter) og rør raskt rundt en gang eller to – og hell den i formen. Massen tykner veldig når du tilsetter fyllet.

 

Fordel de hakkede pistasjenøttene over karamellen og trykk dem lett ned med en stekespade eller liknende. Deretter drysser du over sjokoladespon og salt jevnt over karamellen.

Nå er det bare å sette det hele til avkjøling – og glede seg til å smake! Karamellen deler du opp i passende biter og oppbevarer kaldt.

 

#pistasjnøtter #fugde #vaniljefudge #jul #julegodt #konfekt #bake #julebakst #fudge

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg