Påskesuksess


Jeg synes suksesskake er utrolig godt – og siden kremen er gul, vrimler det av oppskrifter på den i sosiale medier om dagen. Siden jeg er skikkelig objektiv, mener jeg selvfølgelig at min oppskrift er aller best:P Jeg har pyntet den etter inspirasjon på nettet uten at det var alt for vanskelig. Jeg har brukt marsipan- og mandelegg fra Anton Berg, men her er det bare å slippe fantasien løs! Håper du lar deg friste og inspirere!


Ingredienser

Mandelbunn
270 g mandler
270 g sukker
4 eggehviter
2 1/2 ts bakepulver

Suksesskrem
5 eggeplommer
1,25 dl kremfløte
125 g sukker
1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
170 g smør/margarin(romtemperert)

Sjokoladefyll og -dryss
60 g mørk kokesjokolade
50 g lys kokesjokolade

Pynt
Anton Berg marsipanegg, mandelegg og kinderegg

 

Fremgangsmåte

Suksesskrem

Sett først en ildfast form i fryseren. Ta eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele – rør det godt sammen. Spilt en halv vaniljestang, skrap ut frøene og ha både vaniljestangen og frøene i blandingen. Rør dette godt sammen før du setter på varmen. Varm opp kremen på middels varme mens du rører hele tiden. La blandingen koke forsiktig opp – og la den småkoke et par minutter. Trekk kjelen av varmen og tilsett smøret i et par omganger – rør godt til alt smøret har smeltet. Hell kremen i den kalde formen – dekk den med plast som du legger helt nede på kremen for å unngå “snerk”. Avkjøl kremen i kjøleskapet.

Mandelbunn

Så maler du mandler i en kjøkkenmaskin/blender (eller bruker ferdig malte om du vil). Det er ikke så viktig at absolutt alt er finmalt, noen mandelbiter gir bare litt ekstra crunch i kaka. Har du erfaring med marengs, kan du piske denne samtidig som du holder på med malingen. Når du skal piske marengs, er det viktig at du starter på lav hastighet og øker gradvis. Når eggehvitene skummer hvitt – reduserer du til halv fart og tilsetter sukkeret litt etter litt. Marengsen er ferdig når den er tykk og blank – og alt sukkeret er løst opp. Ta litt marengs mellom to fingre og gni dem sammen – da kjenner du om det er noen sukkerkorn igjen.

Vend inn de malte mandlene og bakepulveret i marengsen med en slikkepott. Bland godt sammen, men forsiktig, slik at du ikke slår ut all lufta av marengsen. Kle to runde former (jeg har brukt størrelse 22′) med bakepapir – og smør sidene med smør/margaring – altså bakepapir + smør må til for å få en fin kant rundt kaka. Fordel røren i formene og stek dem på 175 grader i 25-30 minutter. Du kan bruke en form, men da må du øke steketiden.

Sjokoladen

Smelt sjokoladen i vannbad til den har en temperatur på mellom 45 og 50 grader. Det er viktig at bollen ikke kommer i kontakt med vannet, da kan sjokoladen brenne seg. Så lar du sjokoladen avkjøle seg, rør ofte, til den har en temperatur på ca 34 grader. Deretter heller du sjokoladen over i en sprøytepose. Nå er du klar for montering.

Montering

Fordel omtrent 1/3 av kremen i et jevnt lag over den første kakebunnen. Sprøyt over så mye sjokolade du har lyst på:) Jeg har her brukt et større hull en på toppen (og to poser), men hvis du bare har en pose, sprøyter du bare litt flere striper. Legg den andre kakebunnen over og fordel resten av suksesskremen. Hell sjokoladen over i en sprøytepose med tynt hull og risle det over i en bred ring ytters. Du kan også bruke en gaffel om du ikke har sprøytepose – eller lage en selv av papir. Så plasserer du eggene. Det kan være lurt å “tørrtrene” for du kan ikke flytte dem så snart de er plasser. Jobb nokså raskt og sett kaka kaldt (gjerne i fryseren en liten stund).

Kaka bør oppbevares kaldt og kan normalt fryses. Har ikke testet ut å fryse den med eggene, men det burde gå fint. Alternativt kan du fryse ned kaka uten eggpynten og plassere eggene på senere. Da må du nok presse dem litt ned i kremen for at de skal stå.

#kake #bake #suksesskake #suksess #påske #påskesuksess #wannabebakeblogger #runasbakegleder