Brownies i muffinsformer – perfekt til barnebursdag

Brownies er en favoritt hos mange barn, men tradisjonelt er brownies litt kjedelige i form og farge. Til barnebursdager lager jeg oftest brownies i muffinsformer. Muffinsformer kommer i alle farger og motiver – så finn noe som passer ditt barn. Her har jeg brukt former med fotballmotiv. Jeg pynter dem med Nonstop før steking  – og seigmenn etterpå – for at de skal se litt mer “festlig” ut. Hvis ikke du har “flagg” som hører til, kan du bruke en tannpirker av tre uten smak. Oppskriften holder til 15 små muffins. Håper du lar deg inspirere og friste!

Ingredienser
170 g margarin
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
100 g hvetemel
70 g bakekakao
1/4 ts salt
70 g lys kokesjokolade

Topping
60 g Nonstop
15 seigmenn
 


 

Fremgangsmåte 

Sett stekeovnen på 180 grader og finn fram muffinsformer. Jeg bruker et muffinsbrett – da slipper du problemet med at de flyter utover under steking. Har du ikke muffinsbrett, er det lurt å bruke to-tre muffinsformer under steking. Hvis du har en med motiv – kan du sette hvite utenfor og så fjerner du den etter steking. 

Smelt margarinen mens du måler opp hvetemel, salt, vaniljesukker og bakekakao – og blander det i en bolle. Sjokoladen hakker du i biter (eller bruker ferdige “knapper”). Så kan du sorterer Nonstop’en om du vil – jeg bruker ikke de sorte og brune fordi de synes dårlig etter steking.

Pisk eggene lett sammen i en bolle – du trenger ikke kjøkkenmaskin. Tilsett det tørre og den smeltede margarinen.

Bland dette sammen til du har en jevn røre, tilsett kokesjokoladen og rør rundt. 

Fordel røren i formene, bruk gjerne en isskje – så er det lettere å få like mye i hver form.  Slå muffinsbrettet et par ganger i benken, så røren flyter litt utover. Du kan bruke en skje også.  Plasser fire Nonstop på hver muffins – legg dem “oppå” røren. 

 

Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt avhengig av hvor «bløt» du ønsker den. 

Avkjøl muffinsen på rist – ta dem ut av muffinsbrettet. Når de er kalde, setter du på en pinne med Seigmann. 

Browniesmuffinsene kan også fryses – hvis du vil lage dem en stund i forveien.


 

#brownies #sjokolade #bursdag #fotballkake #barnebursdag #muffins #bake #bakst #kake #fotball