Disse hornene er geniale til turmat eller til sultne unger på farta. Jeg har brukt 1/3 grovt mel for bedre metthetsfølelse – og pølser med mer kjøtt. Kylling- og kalkunpølser er ikke så lurt å bruke – da disse blåser seg veldig mye opp under steking og lager et hulrom i hornet så pølsa ramler ut (tro meg – jeg skulle være sunn sist…). Så håper jeg du lar deg friste og inspirere!
Ingredienser 600 g hvetemel 300 g finmalt sammalt hvete 1 pk gjær 1 ts salt 1 ts sukker 6 dl skummet melk 50 g margarin 1 egg til pensling
24 grillpølser (anbefaler ikke kylling- og kalkun) ketsjup
Fremgangsmåte Bland alt det tørre i en bolle – og smuldre den ferske gjæren rett i melblandingen.
Smøret smelter du i en kjele på middels varme, tilsett så melken – og la kjelen stå på platen til melken holder ca 35 grader. Hell smør/melk-blandingen i melet. Smøret kan klumpe seg litt i kjelen, men det gjør ingenting – bare sørg for å skrape ut alt og ha det i deigen.
La deigen samle seg – og så lar du den elte i 10 minutter. Det er lurt å se på klokka, i hvert fall hvis du har en bråkete maskin – for da føles 10 minutter lenge;)
Nå skal deigen etterheve i 30-45 minutter under plast.
For at det skal bli lettere å rulle, anbefaler jeg at du først tørker pølsene på et kjøkkenpapir – det er ofte litt vann/lake på dem.
Del deigen i 3 deler. Hver del kjevler du ut til en rund leiv (så rund du klarer i hvert fall). Del den så inn i 8 trekanter med et pizzahjul eller liknende. Sprut ut en bred stripe ketsjup i kortenden på trekanten og legg en pølse oppå.
Så ruller du stramt og legger på stekebrett til etterheving. Pass på at spissen ligger ned mot bakebrettet – hvis ikke popper den opp…
Så lar du hornene etterheve i 30-45 minutter. Ta tiden fra første stekebrett er fylt.
Hornene pensler du med litt egg før steking og strø over litt valmuefrø (eller andre frø du liker).
Hornene stekes i 12-15 minutter på 200 grader – avhengig av størrelse og hvor hard stekeskorpe du ønsker. Skal de tines i ovn etter frysing – anbefaler jeg å steke de litt lyse.
Hææhhh sier du kanskje – konfekt i mai? Det er mulig alle andre bare spiser snop i desember – men her i huset liker vi å kose oss litt oftere enn det. Så når jeg fant en pakke nougat i kjøleskapet som jeg aldri fikk brukt i førjulstiden – måtte jeg jo bruke den til noe. Derfor tenkte jeg å gå mot strømmen – og lage sjokolade. Det er første gang jeg lager troika – så jeg valgte å bruke en oppskrift jeg fant hos Kvardagsmat. Hele innlegget hennes kan du lese her. Syntes det ble veldig godt – og det passer like godt i mai som i desember! Håper du lar deg friste:)
Ingredienser 300 g marsipan (50% mandler) 200 g nougat 1 pk bringebærgelé 2,5 dl vann
100 g mørk kokesjokolade 25 g lys kokesjokolade 10 g kokosfett (delfiafett)
Fremgangsmåte
Kle en form på 20 x 20 cm med plastfolie.
Del opp nougaten og smelt den over vannbad – i mellomtiden kjevler/trykker du ut marsipanen slik at den dekker bunnen av formen.
Hell den smeltede nougaten over marsipanen og sett formen i kjøleskapet.
Kok opp vannet og rør inn gelepulveret. La geleen avkjøles på benken. Når den har tyknet (men ikke stivnet helt) – heller du den over den stivnede nougaten. Sett formen tilbake i kjøleskap til geleen er helt stivnet.
Nå skal konfekten dekkes med sjokolade. Sjokoladen hakkes opp og smeltes over vannbad. Jeg hadde litt kokosfett i kjøleskapet, så jeg la til det for at det skulle bli enda enklere å smøre den utover – men du kan klare deg fint uten også. La sjokoladen avkjøle litt, til den når romtemperatur.
Løft troikaen ut av formen ved hjelp av plastfolien. Renskjær kantene om du gidder.
Veien videre kan du velge selv, du kan helle sjokoladen over hele flaten – eller dele den opp. Jeg tok noen bit for bit – men det ble litt omstendelig for meg;) Derfor delte jeg den i fire avlange striper – og strøk den smeltede sjokoladen på toppen og sidene av hver remse.
Så deler du stripene opp i skiver mens sjokoladen er flytende.
Venter du med å dele den opp til sjokoladen stivner – knekker sjokoladen…
Oppbevar konfekten i en lufttett boks i kjøleskapet – i følge Kvardagsmat bør man legge litt kjøkkenpapir i boksen for å unngå fuktighet.
Facebook minner meg til stadighet på prosjektet jeg hadde for tre år siden, da jeg utforsket om jeg kunne klare å trene ti timer i uka. Nå har jeg redusert målet litt – og nøyer meg med å prøve å gå ti mil i måneden.
Samtidig minner det meg om hvor motiverende mål kan være – når de bokstavelig talt kan måles. Samtidig er det ekstremt viktig at målet er realistisk – hvis ikke blir det lett demotiverende. Akkurat nå er ti mil realistisk, samtidig som jeg ikke kan presse kroppen for hardt. I april måtte jeg konkludere med at jeg ikke kom helt i mål – samtidig visste jeg at kroppen ikke orket mer – og var ganske fornøyd likevel;)
I skrivende stund har jeg gått 8,5 mil i mai – så enn så lenge ser det ut som jeg kan komme i mål:)
Så, er det flere av dere som henger dere på 10 mil i juni eller…??
Helt tilslutt må jeg helt klart presisere at dette ikke handler om å finne sommerkroppen – på det området heier jeg på oppskriften:
* ha en kropp * finn en strand * nyt sommeren
Alternativt sier jeg som Casa kaos: #føkksommerkroppen!
Prinsessekake er kanelboller og vaniljekrem i kombinasjon – det er jo bare helt fantastisk. Ikke bare smaker det godt – men det blir en deilig lukt i hele huset:) Tradisjonelt inneholder denne rosiner – men det er vi ikke spesielt glad i – så jeg droppet det. Jeg har prøvd noen varianter for å finne ut hva vi liker best – både med tanke på utførelse og smak. Jeg har selvfølgelig laget vaniljekremen selv – og det anbefaler jeg deg å prøve også. Du får en beskrivelse i dette innlegget – men enda flere detaljer får du i innlegget: vaniljekrem. Så håper jeg du lar deg friste til å fylle hjemmet med deilig lukt – og fylle munnen med deilig smak!
Ingredienser
450 g hvetemel 60 g sukker 1/2 ts salt 1 1/2 ts kardemomme 1/2 pk fersk gjær 2 dl helmelk 75 g margarin
Kanelfyll 60 g sukker 75 g margarin 3 ts kanel
Vaniljekrem 1 egg 1 eggeplomme 45 g sukker 1/2 vaniljestang 20 g maizena 25 g margarin/smør
Melisglasur 1 dl melis vann
Fremgangsmåte
Start med å lage vaniljekremen. Er du litt erfaren, kan du også lage den mens du elter – men anbefaler ikke det hvis det er første gang… Først setter du en ildfast form i fryseren. Det er for å få en rask avkjøling av kremen når den er ferdig – det gir best resultat.
Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Ha så både frø og den “tomme” stangen i kjelen. Kok opp blandingen på medium+ varme, rør litt innimellom. Imens visper du egg, eggeplomme og maizena sammen til en glatt røre i en annen bolle.
Tilsett litt av den kokende væske i eggeblandingen mens du rører kraftig. Det kan være lurt å legge en klut under bollen – eller noe annet som gjør at bollen ikke sklir. Tilsett resten av væsken og pisk det sammen. Du får nå en tynn vaniljesaus. Hell væsken tilbake i kjelen – gjerne gjennom en sil. De vaniljestengene jeg bruker, slipper ofte litt bark – så da blir jeg kvitt det samtidig.
Rør hele tiden mens du gir vaniljesausen et godt oppkok på medium+ varme. Du merker at blandingen tykner. Trekk kjelen av platen og rør inn margarinen/smøret. Det bør være romtemperert så det ikke skiller seg!
Hell kremen over i den iskalde formen – dekk kremen med plast. Legg den helt nedpå kremen, slik unngår du at du får snerk. Sett vaniljekremen til avkjøling i kjøleskap.
Så er det på tide å lage bolledeigen. Ta mel, salt, sukker og kardemomme i en bolle, bland det sammen og så smuldrer du den ferske gjæren oppå.
Lunk melken – jeg bruker et litersmål i glass og tar det et halv minutt i mikroovnen. Tilsett et egg i melken og visp det lett sammen (jeg knekker alltid egget i en egen skål – for det er så vanskelig å finne igjen eggeskall i melk).
Hell væsken i det tørre og la deigen samle seg. Elt deigen på lav hastighet i 10 minutter. Nå skal du tilsette det romtempererte margarinen. Ta deigen ned fra eltekroken, tilsett 1/3 av margarinen og la det elte seg inn. Gjenta prosessen to ganger til – så alt smøret er såvidt i deigen. Nå skal du elte i 15 minutter til – sett gjerne opp hastigheten litt de siste 5 minuttene.
Så samler du deigen, dekker bollen med plast – og lar den heve til dobbelt størrelse. Det tar mellom 60 og 90 minutter.
I mellomtiden lager du kanelfyllet. Ta alle ingrediensene i en bolle og pisk det sammen til det blir en jevnt og litt fluffy masse.
Smør/kle en springform på 24′.
Når deigen er ferdig hevet, tar du halvparten av deigen og kjevler ut til en tynn leiv (maks 0,5 cm) som er større enn springformen. Sett formen på hodet og skjær rundt. Legg sirkelen i bunn av formen – trykk den ut til kantene med fingrene. Smør over et tynt lag med vaniljekrem.
Resten av deigen kjevler du ut til et tynt rektangel som er 35 – 40 cm langt og 30 cm bredt. Fordel kanelfyllet over hele flaten. Sprøyt ut – eller bruk en skje – en stripe med vaniljekrem i hele lengden. Det skal være litt vaniljekrem igjen som du skal bruke senere.
Legg deigen forsiktig over stripen med vaniljekrem og rull videre sammen til en pølse. Skjær av ujevne ender – og del pølsen inn i 10 skiver. Bruk gjerne linjal for å få skivene like tykke.
Plasser en skive i midten – og fordel resten rundt (som en blomst).
Dekk med plast og la den etterheve i 30 minutter. Etter en halvtime, pensler du kaken med pisket egg.
Fyll deretter hulrommene i formen med resten av vaniljekremen. Jeg brukte en 22′ form – som var litt lite, derfor såpass tett. Hvis du ikke har 24′, anbefaler jeg deg heller å bruke en 26′ – det skal jeg gjøre neste gang:)
Kaken skal stekes i ca 30 minutter – på nederste rille – på 200 grader. Sjekk fargen etter 20 minutter – og legg eventuelt et bakepapir over så den ikke blir brent.
Så er det bare å la kaken avkjøle seg på rist – la den stå i formen noen minutter først, men så fjerner du den for raskere avkjøling og sprø bunn.
Før servering, blander du sammen en tykk melis og fordeler over kaken.
Hjemmelaget vaniljekrem er fantastisk godt! Jeg har prøvd flere oppskrifter – men denne er helt klart min nye favoritt. Kremen smaker like godt i gjærbakst som skolebrød og solskinnsboller – eller på pavlova eller i bløtekake. Det er ikke vanskelig – du må bare huske å ikke slurve med røringen underveis. Når du har gjort det et par ganger – sitter det i fingrene – og du vil neppe kjøpe vaniljekrem igjen. Håper du lar deg friste til å prøve denne neste gang du trenger vaniljekrem!
Ingredienser 3,5 dl helmelk 1.5 dl kremfløte 90 g sukker 1 vaniljestang 2 egg 2 eggeplommer 35 g maizena 50 g margarin (romtemperert)
Fremgangsmåte
Start med å sette en ildfast form i fryseren. Det er for å få en rask avkjøling av kremen når den er ferdig – det gir best resultat.
Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene.
Ha så både frø og den “tomme” stangen i kjelen. Kok opp blandingen på medium+ varme, rør litt innimellom.
Visp egg, eggeplomme og maizena sammen til en glatt røre i en annen bolle.
Tilsett litt av den kokende væske i egget mens du rører kraftig. Det kan være lurt å legge en klut under bollen – eller noe annet som gjør at bollen ikke sklir. Tilsett resten av væsken og pisk det sammen. Du får nå en tynn vaniljesaus. Hell væsken tilbake i kjelen – gjerne gjennom en sil. De vaniljestengene jeg bruker, slipper ofte litt bark – så da blir jeg kvitt det samtidig.
Rør hele tiden mens du gir vaniljesausen et godt oppkok på medium+ varme. Du merker at blandingen tykner. Trekk kjelen av platen og rør inn margarinen/smøret. Det bør være romtemperert så det ikke skiller seg!
Hell kremen over i den iskalde formen – dekk kremen med plast. Legg plastfolien helt nedpå kremen, slik unngår du at du får snerk. Sett vaniljekremen til avkjøling i kjøleskap (eller fryser hvis du har dårlig tid).
Ingen bakeblogg kan vel unnlate å ha en oppskrift på pavlova nå før 17.mai. Jeg hadde lyst til å lage en litt mindre vanlig variant – så jeg lekte meg litt med å farge marengs – og lage små porsjonspavlovaer. Jeg var litt gjerrig på fargen, så de ble litt mer rosa enn planlagt – men godt smakte de! Jeg ble spesielt fornøyd med kremen i dag – den ble skikkelig fløyelsmyk og god. Det er en blanding av vaniljekrem og fløtekrem. Pavlova baserer seg på marengs, så det vesentlige er å få til en god marengs. Det er ikke vanskelig, følger du oppskriften nøye – burde det gå bra:) Håper du lar deg friste og inspirere! Denne oppskriften er til ni små pavlovaer eller en rund kake.
Ingredienser Pavlova 4 eggehviter 175 g sukker 1 1/2 ss maizena 1 knivsodd salt 1/2 ts hvitvinseddik blå og rød pastafarge
Vaniljekrem 1 egg 1 eggeplomme 1/2 vaniljestang 45 g sukker 0,75 dl kremfløte 1,75 dl helmelk 18 g maizena 25 g margarin eller usaltet smør (romtemperert)
Start med å sette ovnen på 150 grader. Jeg anbefaler deg også å vaske over bolle og visp en ekstra gang med litt såpe før du starter. Det er viktig at du er nøye når du skiller plommer og hviter, får du plomme i eggehviten – blir ikke marengsen din stiv.
Dekk et stekebrett med bakepapir og bruk et glass eller noe annet rundt som mal – og tegn ni sirkler med en tusj. Snu arket så du ikke får tusj på pavlovaen.
Start med å piske eggehvitene sammen med salt og en halv teskje av sukkeret på lav hastighet til du ser at det begynner å danne seg litt skum (2-3 minutter).
Øk til halv hastighet og pisk videre til alt er bare skum.
Øk til høy hastighet til du har en myk marengs.
Nå tilsetter du sukkeret litt etter litt, mens du pisker på høy hastighet.
Pisk videre på maks hastighet til alt sukkeret til du har en blank og fin marengs – du kan sjekke om den er ferdig med å ta litt marengs mellom tommel- og pekefinger, gni fingrene sammen – kjenner du sukkerkorn, må du piske litt til.
Når marengsen er ferdig, sikter du over maizenamelet og tilsetter eddiken. Ved det forsiktig inn.
Fordel ca 3/4 av marengsen inn i de ni sirklene. Jeg synes det var enklest å bruke en sprøytepose til dette. Glatt dem eventuelt over med en spatel eller slikkepott.
Resten av marengsen deler du i to – og farger hver del med rød og blå farge. Hell den over i en sprøytepose med stjernetip. Sray ut små “tupper” rundt kanten av sirkelen. Jeg hadde bare en tip – så jeg tok fargene i to omganger.
Sett marengsen i ovnen og la den steke i ca 25 minutter. Slå av ovnen og slipp ut varmen, men ikke ta marengsen ut. Lukk døren igjen – evt legg et kjøkkenhåndkle som holder døren litt åpen. La marengsen stå i ovnen til den er helt avkjølt – gjerne over natten.
Vaniljekremen
Start med å sette en ildfast form i fryseren.
Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut vaniljefrøene og ha både frø og stang i kjelen. Kok opp blandingen, rør litt innimellom.
Visp egg, eggeplomme og maizena sammen til en glatt røre i en annen bolle.
Tilsett litt av den kokende væske i egget mens du rører kraftig. Det kan være lurt å legge en klut under bollen – eller noe annet som gjør at bollen ikke sklir. Tilsett resten av væsken og pisk det sammen. Hell væsken tilbake i kjelen – gjerne gjennom en sil. De vaniljestengene jeg bruker, slipper ofte litt bark – så da blir jeg kvitt det samtidig.
Gi blandingen et godt oppkok slik at blandingen tykner. Trekk kjelen av platen og rør inn margarinen/smøret. Hell kremen over i den iskalde formen – dekk kremen med plast. Legg den helt nedpå kremen, slik unngår du at du får snerk. Sett vaniljekremen til avkjøling i kjøleskap til du skal montere kaken.
Fløtekrem
Det er lurt å sette bolle og visp i kjøleskapet i 10 minutter før du begynner å piske.
Jeg har startet med å bruke litt gelantin i fløten for å unngå å stivpiske fløten. Det er ganske nytt for meg – så hver gang har jeg fått en liten geleklump i kremen, men den plukker jeg bare ut. Hvis du vil prøve, legger du et blad gelantin i kaldt vann i ca 10 minutter. Klem ut alt vannet – og smelt gelantinen i mikronovnen – 5-7 sekunder (eller over vannbad). Hell gelentinen i kremfløten før du begynner å piske.
Pisk sammen kremfløte, melis (og gelantin) til den blir en løs krem. Det er viktig å være tålmodig og piske kremen sammen på halv hastighet. Da holder kremen seg stabil lengre – uten at du trenger å piske den. Jeg ga meg når jeg kunne se en svak struktur i kremen.
Montering
Bland sammen fløtekrem og vaniljekrem. Fordel kremen på marengsen – bruk gjerne en sprøytepose – men det er ikke nødvendig. Pynt med masse bær. Dryss gjerne et lite dryss med melis over før servering.
Mange pleier å servere en ekstra god frokost på 17.mai – og da smaker det ekstra godt med hjembakt loff og rundstykker. Rundstykkene blir selvfølgelig like gode etter en tur i frysen. Sett dem inn i kald ovn, sett på varmluft 150 grader i ca 12 minutter. Skru av ovnen og la dem hvile så varmen får bredt seg helt inn til midten. Jeg har plukket ut tre av mine favoritter – håper en av dem kan bli din! Lykke til!
Knuterundstykkene er en av familiens favoritter – og denne gangen tenkte jeg å lage en litt grovere versjon. Jeg synes likevel de klarer å holde på favorittstempelet sitt med tanke på smak – så håper de faller i smak hos dere også! Havremel kan du lage selv ved å male havregryn – mer om det kan du lese her. Fullkornshvetemelet synes jeg er ypperlig, men du kan også bruke finmalt sammalt hvete hvis du ikke får tak i det. Håper du lar deg friste!
Ingredienser
500 g hvetemel 250 g havremel 250 g fullkornshvetemel (ekstra finmalt sammalt hvete) 100 g margarin 2 ts salt 4 dl ekstra lettmelk 3 dl vann 1 pk fersk gjær 1 egg til pensling
Fremgangsmåte
Bland melet sammen med saltet i en bolle, så smuldrer du oppi den ferske gjæren.
Smelt margarinen i en kjele, tilsett melk og vann. Varm opp blandingen til den når ca 35 grader.
Hell væsken i melet, bland deigen og la den elte i 10 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter.
Når den er ferdig hevet, deler du den i 20 emner, hvert på ca 90 gram. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å veie dem, men jeg er fryktelig dårlig på øyemål:)
Hvert emne elter du sammen til en bolle. Så triller du den ut til en 15-20 cm lang pølse – og knytter en knute. Har tatt et bilde for å vise trinnene.
Dekk rundstykkene med plast eller klede – og etterhev i 40 minutter (ta tiden fra første brett er ferdig).
Så pensler du dem med et pisket egg – og strør over havregryn.
Frokostbrødene stekes på 225 grader (gjerne hydrosteking hvis du har det) – i ca 13-15 minutter. Jeg pleier å steke de som skal i frysen litt kortere enn de som spises med en gang. Det er fordi jeg tiner dem i ovn og vil ikke at de skal få for tykk stekeskorpe. De er selvfølgelig like gode etter en runde i frysen.
Da er det på tide å gi dere oppskriften på 17.mai-makroner. Jeg valgte å lage de røde og blå “skallene” i to prosesser – for å være sikker på at ingrediensene er jevnt fordelt. Jeg anbefaler derfor å lage enten dobbelt porsjon – eller dele den i to små. Det er selvsagt mulig å lage marengsen først og så dele den i to, for så å farge hver del, men da må du være ekstremt nøyaktig. Makronene er fylt med hvit sjokoladekrem:) Vil tro disse imponerer på festbordet 17. mai – så jeg håper dere lar dere inspirere til å prøve dere også!
Ingredienser 75 g eggehvite 100 g sukker (gjerne finkornet) 100 g melis 90 g mandelmel (ikke fettredusert) Rød og blå pastafarge
Fyll 75 g hvit sjokolade 40 g kremfløte 1/4 ts sitronsaft 1 liten klype flaksalt 1 ts vaniljesukker (av vanillin)
Fremgangsmåte Start med å vaske lett over bolle med såpe – små “fettrester” vil lage trøbbel for marengsen din. Pass også på at du ikke får eggeplomme med når du skiller eggene.
Tilsett en klype av sukkeret i eggehviten – og la det piske et par minutter på lav hastighet, til du ser det begynner å danne seg litt skum. Øk på til halv hastighet og la det piske videre til du har mye skum (slik som bildet under) – så setter du den på maks hastighet og pisker til du ha en myk marengs. Reduser hastigheten til halv fart og tilsett sukkeret – litt etter litt. Nå skal du piske videre på høy hastighet til du har en blank og fin marengs – det tar noen minutter. Du kan sjekke om den er ferdig med å ta litt marengs mellom tommel- og pekefinger – gni fingrene sammen – kjenner du sukkerkorn, er den ikke ferdig.
Nå er det klart for å tilsette den fargen du ønsker. Du må bruke pasta-, pulver- eller gelefarge for å fint resultat – konditorfarge kjøpt i butikken vanner ut marengsen og du risikerer at den ødelegges. Det kan være vanskelig å vurdere hvor mye farge som skal til – for fargen mørkner betraktelig både når du tilsetter mandler og melis. I tillegg mørkner den både i tørketiden og under steking. Det er litt vanskelig å fange alle fargenyanser på bilder – men du kan se litt hva jeg mener i hvert fall.
Mens du lager marengsen, sikter du melis og mandelmel sammen i en bolle – og rører det forsiktig sammen.
Tilsett blandingen i marengsen og bland den sammen på laveste hastighet i maskinen i omtrent et halvt minutt. Resten av røringen tar jeg for hånd med en slikkepott for å ha bedre kontroll – for det er her magien ligger. Det er viktig å røre nok – men ikke for mye! Konsistensen skal være slik at røren renner sakte i en trekant ned fra slikkepotten – og ikke “drypper”. Det er bedre å røre litt for lite, enn for mye.
Så heller du røren over i en sprøytepose med en tupp på 0,5 – 1 cm. Det kan være lurt å dytte inn litt av posen inn i tuppen – og sette den ned i et stort glass før du fyller sprøyteposen. Sprøyt ut i små sirkler, jeg pleier å sprøyte fra midten til sirkelen er dekket – og avslutter med en “snurr” for å unngå drypping. De vil flyte litt ut og bli større. Du kan bruke silikonmatte, bakepapir eller makronark. Til mal kan du tegne rundt fem-kroner med en tusj – og legge malen under matten eller bakepapiret. Siden jeg lager ganske mange, har jeg investert i makronark med ferdigtegnede sirkler – utrolig kjekke.
Det hvite sjokoladefyllet lager du mens makronene tørker.
Hakk opp den hvite sjokoladen (hvis du ikke har sjokoladepletter da). Kok opp fløte, sitronsaft, salt og vaniljesukker. Med en gang du ser den første bobla – heller du væsken over sjokoladen. Vent i ca 30 sekunder før du begynner å røre. Rør så til all sjokoladen er oppløst. Hvis det ikke går, kan du varme den raskt opp over vannbad eller et par sekunder i mikrobølgeovnen. Sett fyllet i kjøleskapet. Fyllet har nå en beige farge.
Rett før du skal fylle makronene, pisker du sjokoladekremen sammen med en gaffel, til du ser at glasuren blir lysere – tilnærmet hvit, du ser tendensen på bildet under. Ha sjokoladen over i en sprøytepose og fyll makronene. Du kan også bruke en teskje dersom du ikke har sprøytepose.
Når makronene er helt kalde – er det på tide å fylle makronene. Jeg pleier å sortere makronene i to og to like – utrolig hvor forskjellige de kan bli selv om det er samme mal… Deretter sprøyter jeg ut litt sjokoladekrem ut på en halvdel – og monterer dem sammen. Jeg gjorde dette på kvelden – så fargene ble helt feil på bildet, men prinsippet ser dere jo:)