Grovere, eltefrie rundstykker – enda enklere:)

Innimellom må vi ha litt variasjon fra polarbrødene, og da er disse rundstykkene populære. Lite er så godt som nystekte rundstykker til frokost. Disse rundstykkene er ganske grove, så de passer godt til hverdags (og i januar). Ideen har jeg fått hos Kvardagsmat.no, men oppskriften er min. Deigen røres sammen om kvelden og så hever den over natten – ingen elting er nødvendig. Se fremgangsmåte og bilder under. Lykke til!!

Ingredienser

150 g hvetemel
100 g sammalt hvete grov
200 g sammalt hvete fin
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
3 dl vann


Fremgangsmåte

Ta alt det tørre i en bolle, tilsett kaldt/lunkent vann og rør deigen sammen med en sleiv. Dekk deigen med plast og la den stå på benken over natten (eller sted mellom 8 og 12 timer).

Etter hevetiden, legger du et bakeark på kjøkkenbenken og strør over et lag med mel. Hell deigen oppå og strø litt mel over deigen.

Trykk deigen flat med en slikkepott til du får et rektangel – og brett deigen i to på langs.

Så bruker du slikkepotten til å dele opp deigen i passende stykker. Har du tatt nok mel under, kan du bare fordele de rundt på arket. Jeg hadde vært litt sparsom, så de klisset litt. Er det for mye mel på rundstykkene, kan du fjerne det enkelt med en pensel.

Sett dem til etterheving i 15-30 minutter.

Sett ovnen på 250 grader. Når du setter inn rundstykkene, skrur du temperaturen ned til 225 grader. De skal steke i 13-15 minutter.

Avkjøles på rist, men spis dem gjerne lunkne:)

 

Håper du lot deg friste! Lykke til:)

 

#eltefritt #eltefrie #rundstykker #grove #sunt #frokost #enkelt

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg