Brownie-mix

  • 16.12.2016, 18:01



Fortsatt ikke ferdig med alle julegavene? Hva med å gi bort en browniemix til jul - jeg er helt sikker på at du kjenner flere som vil bli glad for en slik julegave! Denne spiselige julegaven trenger du ikke være bakeflink for å lage heller - og all annen kreativitet kan slippe til. Dette er også en fin gave for barna å lage. Pynt med det du har liggende - og ikke glem å legg ved riktig bruksanvisning for mottakeren. Den finner du nederst i innlegget. Du kan velge å skrive den ut - eller skrive for hånd. Du pakker de enklest inn ved å bruke vinposer eller andre gaveposer:) Ideen har jeg fått av Ida Gran-Jansen, men oppskriftene er mine:) 

Lik gjerne siden min på facebook: Runas bakegleder - så blir du oppdatert med alle oppskrifter jeg legger ut og andre baketips:)

Tips: Til de nøtteglade tilsetter du 75 gram valnøtter - bruk den minste oppskriften og den største krukka.
Tips: Laktosefri - får du med å droppe all sjokoladen - og lager den store porsjonen til den minste krukka, som topping kan du for eksempel bruke sølvkuler


 

Ingredienser til krukker på 1,0L (Ikea)
425 sukker
90 g bakekakao
1/4 ts salt
2 1/2 ts vaniljesukker
130 g hvetemel
100 g Melkesjokolade (125 g Nonstop)

Topping
100 g sjokolade (her kan du variere med mørk/lys/hvit eller Nonstop)

Ingredienser til krukker på 0,75L (Europris)
300 sukker
70 g bakekakao
1/4 ts salt
2 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
75 g Melkesjokolade

Pynt/topping
75 g sjokolade (her kan du variere med mørk/lys/hvit eller Nonstop)

Fremgangsmåte

Start med å veie opp sukkeret i et litersmål og hell sukkeret oppi. Dunk krukken litt i benken så det samler seg litt.

Så veier du opp kakaoen og ta den oppi med en spiseskje så den støver minst mulig oppover kantene.

Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og salt i et litersmål. Fyll det så oppi krukken. Trykk den forsiktig ned så du får en jevn overflate.

Nå grovhakker du melkesjokolade (eventuelt hele Nonstop) og legger den forsiktig langs siden av glasset med en skje. 

Legg over et stykke plastfolie. Finhakk kokesjokolade - eller bruk ferdige sjokoladeknapper eller nonstop. Legg sjokoladen på folien og dekk over med plastfolien slik at den blir lett å løfte ut av krukken.

Bruksanvisningen under skriver du ned på et kort eller lignende som du fester på krukken. Pynt etter beste evne:)



BRUKSANVISNING FOR 1 LITERS-KRUKKE

Brownies
For å lage denne, trenger du:
225 g smør/margarin
4 egg 
En form på ca 20x35 cm

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader
  2. Løft ut sjokoladen som ligger i folien - denne skal strøs oppå til slutt
  3. Smelt smøret
  4. Pisk eggene lett sammen i en bolle 
  5. Tilsett browniemixen og det smeltede smøret
  6. Bland sammen til du har en jevn røre
  7. Hell røren i formen og fordel sjokoladen i folien oppå kaken
  8. Stek kaken mitt i ovnen i ca 25-30 minutter, litt avhengig av hvor «bløt» du ønsker den

 

BRUKSANVISNING FOR 0,75 LITERS-KRUKKE

Brownies
For å lage denne, trenger du:
170 g smør/margarin
3 egg 
En form på ca 20x25 cm

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader
  2. Løft ut sjokoladen som ligger i folien - denne skal strøs oppå til slutt
  3. Smelt smøret
  4. Pisk eggene lett sammen i en bolle 
  5. Tilsett browniemixen og det smeltede smøret
  6. Bland sammen til du har en jevn røre
  7. Hell røren i formen og fordel sjokoladen i folien oppå kaken
  8. Stek kaken mitt i ovnen i ca 25-30 minutter, litt avhengig av hvor «bløt» du ønsker den 







#sjokolade #brownies #spiseligegaver #spiseligejulegaver #browniemix #jul #julebakst

1 Kommentar

Victoria Larsen

16.12.2016 kl. 18:27
Sååå mye godt! :D

Skriv en ny kommentar

Om meg

Wannabebakeblogger

Jeg heter Runa, elsker å bake - både søtt og sunt! Lar meg inspirere på nettet, av gamle oppskrifter fra familie og venner - og prøver så godt jeg kan;) Jeg er ingen kunstner, så her er det bakeglede og smak som har fokus. I bloggen vil jeg dele gamle favoritter og teste nye ting - og prøve å vise hele sannheten om hvordan øvelse gjør mester;) Innimellom deler jeg litt av mine tanker også... Følg meg gjerne på Instagram og på facebook: Runas bakegleder

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits