Serinakaker, en god nummer to

Serinakaker er en av de enkleste julekakene å lage, men smaker ikke mindre godt for det! De blir små godbiter på kakefatet (hvis de kommer så langt da). Jeg bruker margarin fordi smørsmaken blir for fremtredende for meg – men det er jo smak og behag. For utseendes skyld, byttet jeg ut mandlene med pistasjenøtter på noen av kakene. Jeg synes det smakte godt og ga en fin farge til kakene:) 

 

Ingredienser til ca 30 kaker

150 g margarin
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 egg

Til pyntingen

1 eggehvite 
perlesukker
hakkede mandler
hakkede pistasjenøtter (valgfritt)

 

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Smuldre i romtemperert margarin i terninger. Bruker du maskin, bruker du K-visp.


 

Når det er smuldret sammen, tilsetter du sukkeret og et egg du har pisket lett sammen på forhånd. Bland det raskt sammen til en jevn deig.

Deigen ruller du ut på benken til en pølse, deigen er litt klissete, men unngå å tilsette mer mel. Pølsen kutter du opp i små biter som du ruller til kuler og setter på bakebrettet.

Nå skiller du et egg – og pisker eggehviten lett sammen. Pensle alle kulene med eggehvite.

Bruk en gaffel og trykk ned kulene (hvis gaffelen skulle henge seg fast, kan du dyppe den i litt eggehvite). Strø på ønsket mengde med mandler, nøtter og perlesukker. Kakene hever litt, så bruk gjerne litt mer enn du tror du trenger:)

Kakene steker du på 200 grader i 10-12 minutter – og avkjøler dem på rist før du legger dem i en lufttett boks (eller spiser dem).

#bake #bakst #julebakst #jul #serinakaker #julekaker

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg