Fletteloff – flettet med fire emner

Fletteloff hører med til store og små anledninger. Den både smaker – og metter bedre enn den du får i butikken. I dag har jeg laget en variant hvor jeg fletter med fire emner. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til – og det gjør at de ser ekstra fristende ut. Denne deigen gir to store loff. 

Ingredienser

1000 g hvetemel
1 pk fersk gjær
1 1/2 ss luftigere bakst
1 1/2 ts salt
5,5 dl helmelk
50 g margarin
2 egg (+ 1 til pensling)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre og smuldre gjæren oppi. Smelt smøret i en kjele – og tilsett melken. Varm til den er lunken. Tilsett eggene i væsken og pisk lett (jeg har en lei tendens til å miste skall – så jeg tar det i en bolle ved siden av for sikkerhets skyld – er så vanskelig å finne skallet i melken…)

Tilsett væsken i melblandingen og la deigen samle seg. Elt så deigen i 10 minutter. Eltetiden er viktig for det endelige resultatet – så ikke kort ned på tiden!

Dekk deigen med plast og sett til heving i 45-60 minutter.

Når deigen er ferdig hevet, deler du først deigen i to deler – og så hver av halvpartene i fire. Hvis du er like dårlig på øyemål som meg, kan du bruke vekt.

Elt hver del til en bolle før til triller den ut til en 30 cm lang pølse. Rull den så jevnt som mulig – men etterhevingen retter ut en del skjønnhetsfeil.

Så var det flettingen: fest pølsene sammen i den ene enden. Så er det bare å flette pølsene annenhver gang under og over. Du starter med pølsen nærmest deg – og under. Fest i andre enden og brett enden litt under. Sett loffen på bakepapir på stekebrett. Så er det å ta fatt i den andre halvparten og gjøre det samme der.

 

Loffen skal nå etterheve i 45 minutter. Pensle så med et pisket egg og strø valmuefrø over.

Loffen stekes på 210 grader i 20-25 minutter på nederste rille (jeg pleier å la de være litt lyse hvis de skal tines i ovn etter frysing).

#gjærbakst #loff #fletteloff #bake #bakst 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg